Zajlik az ősz a Balaton legújabb kikötőjében

Egymást érik a programok a Kékszalag PORT első őszén. Amellett, hogy a "kikötőlakók" napról-napra egyre jobban belakják a Marinát, számos vitorlás bajnokságnak adott otthont a kikötő, biztosítva ezzel a színvonalas parti rendezvényeket. Közben elindult a KékszalagPORT hírlevél-szolgáltatása, és hamarosan beköltözhetővé válik a parti létesítmény is

Még augusztusban a Magyar Nagyhajós Bajnokság egységeit látta vendégül a KékszalagPORT, majd a szeptember eleje újabb nagyszabású rendezvényt hozott a kikötőbe. A Port volt ugyanis a bázisa valamint házigazdája a NAU370 RUN Országos Bajnokságnak. A Marina nem csupán helyszínt biztosított a parti rendezvényeknek, így az ünnepélyes megnyitónak, közös fogadásnak és ünnepélyes eredményhirdetésnek, hanem egyfajta stúdiót biztosított az időközben elkészült hangár, mely – mint ahogyan az a jövőbeni tervekben is szerepel – a téli időszakot kivéve központi rendezvényhelyszínné változott. Innen közvetítették ugyanis a futamokat, melyet az érdeklődők óriáskivetítőn követhettek figyelemmel.

(Fotó: Facebook / NAU 370 RUN)

Az élet a hűvösebb idő beköszöntével sem áll meg a Balaton legújabb kikötőjében, hiszen a Kékszalagport ad otthont az egyik legszebb és egyik legtradicionálisabb egy napos őszi túraversenynek, a  Félszigetkerülő Széchenyi István Emlékverseny BDO Nagydíjnak is. A Marinában zajlik majd az ünnepélyes díjátadó, és ismét itt pihenhetnek meg a versenyre érkező egységek vitorlázói.

Míg a “nagyhajók” és a felnőttek fészigetet kerülnek, addig a legkisebbek szintén birtokukba tudhatják a Marinát. A KékszalagPORT látja vendégül az eredetileg a Velencei-tóra tervezett Optimist csapatbajnokság fiatal vitorlázóit is három napon keresztül.

(Fotó: KékszalagPORT)

Az október pedig ismét újdonságok sokaságát hozza. Leginkább azt, hogy Marinát immár nem csak a hazai vitorlázóknak mutathatjuk meg, hanem az úgynevezett olimpiai high-performance hajóosztályok európai képviselőinek.  Október 13-án kezdődik ugyanis Balatonfüreden a 49er, 49er FX és a kéttestű Nacra17 osztályok U23-as Európa-bajnoksága, melynek központi helyszíne ugyancsak a Kékszalag PORT.

Ha mindez nem volna elég, még további izgalmak és újdonságok várhatóak az előttünk álló hetekben. A Kékszalag PORT központi épületén már az utolsó simításokat végzik, így legkésőbb október elejére eltűnnek az ideiglenes konténerek, és beköltözhetővé válik a parti létesítmény.

(Fotó: KékszalagPORT)

A Kékszalag PORT vezetősége és partnerei mindeközben számos újdonságot és programot terveznek a hűvösebb napokra is, ugyanis vallják, hogy egy egész évben nyitva tartó kikötőben az esztendő minden hónapjában aktív életnek kell lennie!

Mindeközben elindult a kikötő hírlevél szolgáltatása is, melyre a Kékszalag PORT weboldalának aljára görgetve lehet feliratkozni.

(Borítókép: Mag Andrea)