Új sportlétesítmény épül Balatonalmádiban – a régi pálya helyén turisztikai beruházást terveznek

Régi tervet valósítanak meg a sportközpont megépítésével Balatonalmádiban. Az új helyszínre műfüves és élőfüves, kivilágított focipályát létesítenek, kiegészítve öltözőkkel és lelátókkal. A jelenlegi vízpart melletti futballpálya helyére pedig új turisztikai attrakciót tervez a városvezetés.

861 millió forint támogatást nyert Balatonalmádi új sportközpont fejlesztésére – tájékoztatta a vitorlazzitthon.hu-t a város polgármestere. Keszey János elmondta: a jelenlegi – igaz gyönyörű helyen, a vízpart mellett fekvő – sportpálya nem alkalmas az egész éves használatra, csupán májustól augusztusig tudnak futballozni rajta a sportolók. A sportegyesületek, helyi futballiskolák éppen emiatt fordultak az önkormányzathoz, hogy segítsenek megoldást találni. A polgármester hozzátette: a magyar kormánytól kapott anyagi támogatás segítségével tudják a városban lakók, valamint a környező település sportolóinak igényeit kielégíteni.

Keszey János beszélt arról is, hogy a jelenlegi sportpálya helyén – amely csaknem szomszédos a Balaton partjával – idegenforgalmi beruházást terveznek. Ennek keretében szálláshelyek létesülhetnének, korzó születhet, de felvetődött egy új vitorláskikötő építésének terve is – sorolta a polgármester, aki hozzátette: mindez még csak ötletek szintjén jelent meg. A szóban forgó terület ugyanis jelenleg nem képes ezeket a funkciókat ellátni.

Keszey János szerint míg egykor aktív vitorlás klubélet jellemezte a várost, mára a kisebb kikötők magánkézbe kerültek, ezáltal a helyieket elzárták az egykori lehetőségektől. Ezen szeretne változtatni a városvezetés egy új marina létrehozásával, amihez Balatonalmádi minden feltételt igyekszik biztosítani. A polgármester kitért arra is, hogy javában tervezik már a tavaszi-nyári programokat, köztük a Hungarikum- és Borfesztivált.  Az idei esztendőben ráadásul kettős jubileumot ünnepelnek. 150 év telt el, hogy önálló településsé váltak és 30 évvel ezelőtt avatták várossá Balatonalmádit.

Borítókép forrása: https://www.facebook.com/BalatonalmadiVaros/