A héten bont vitorlát a „leg”-ek Boat Show-ja Budapesten

Csütörtökön, szakmai nappal nyitja meg kapuit a Budapest Boat Show a Hungexpo területén. A hajókiállítást egy időben tartják az Utazás Kiállítással, ahol több olyan desztináció is bemutatkozik, ahol hajózhatunk. A két rendezvény segítségével idén még többen ismerkedhetnek meg a vízen járás csodájával.

Ez most a „leg”-ek Budapest Boat Show-ja lesz, ugyanis minden eddiginél több hajó érkezik a fővárosba – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak a kiállítás igazgatója. Tihanyi Klára hozzátette: most mutatják be a kiállítás történetének legnagyobb hajóját, ami egy ötvenegy lábas vitorlás lesz. Kitért arra is, hogy idén a rendezvényt egy időben tartják az Utazás Kiállítással, melyen kiemelt hangsúlyt kap az aktív turizmus. Itt mutatkozik be egyebek mellett az a lakóhajó, melyet a jövőben a Tisza-tavon valamint a Felső-Tisza vidékén lehet majd bérelni. Tihanyi Klára szerint azáltal, hogy a két kiállítás párhuzamosan várja a látogatókat, még több érdeklődőnek lehet megmutatni a vitorlázást, valamint a sportághoz kapcsolódó programokat.

Tihanyi Klára hozzátette: a vásárközpont legmodernebb, „G” csarnoka tele lesz hajóval, ahol a vitorlások mellett kiemelt hangsúlyt kapnak az elektromos hajók. Kitért arra is, hogy az idei Újdonság Pályázaton elektromos hajó győzedelmeskedett. Az „F” pavilonban találkozhatnak az érdeklődők a vitorlásiskolákkal, valamint az utánpótlás nevelés képviselőjével. Ezen a helyszínen, az úgynevezett programszigeten építik fel a bemutató medencét, ahol egyebek mellett a vízből mentés gyakorlatát ismerhetjük meg, de a többi program mellett lesz például jógabemutató is – sorolta a kiállítás igazgatója. Idén is képviselteti magát a kiállításon az Amatőr Hajóépítők Közössége, így a Budapest Boat Show-n nyomon követhetjük, miként születik meg egy új hajó.

A kiállítás igazgatója hozzátette: a pihenni, vagy sportolni vágyók mellett szeretnék megszólítani a szakmában érdekelteket is, éppen ezért az első napot kifejezetten szakmai napnak hirdetik. A Boat Show többi napján is hallhatunk vitorlázással kapcsolatos előadásokat, beszélgetéseket. Szó lesz egyebek mellett az idei Kékszalag esélyeseiről valamint élsportolóinkról, de a téli vitorlázás is terítékre kerül.

A Budapest Boat Show részletes programja a kiállítás honlapján olvasható.