Szerelmes futással indul a sportszezon Balatonfüreden

Három évvel ezelőtt egy kulturális rendezvénnyel kezdődött, majd az elmúlt esztendőkben a sporttal bővült ki a Szerelmes Füred. A párok az utcai futóverseny mellett számos gasztronómiai programokon, előadásokon vehetnek részt. Mindeközben a Balatoni Helyi Értékek Egyesület javában szervezi a különlegesebbnél-különlegesebb nyári megmérettetéseket.

Kultúra és sport összekapcsolása a IV. Szerelmes Füred – utcai futóverseny – fogalmazott a vitorlazzitthon.hu-nak a Balatoni Helyi Értékek Egyesület versenyigazgatója. Baranyai Máté kifejtette: február harmadik hétvégéjén a pároknak szervezett program köré olyan élményt építenek, amelynek részét képezik koncertek, előadások, valamint helyi gasztronómiai érdekességek. Baranyai Máté beszélt arról is: egész éves koncepciójuk, hogy összekapcsolják a kultúrát a sportot, valamint a gasztronómiát.

A Szerelmes Füredet követően érkezik a One Way Ticket Run, ahol óránként rajtoltatják el a versenyen résztvevőket. Aki utoljára a pályán marad a negyvennyolc óra alatt, az nyeri a megmérettetést. Mindemellett kulturális programokkal várják Tihanyba, a Belső-tóhoz az érdeklődőket. Két év után ismét, június elsejére éjszakai futást terveznek Csillagfényes Füred címen – tette hozzá a versenyigazgató. Az idei esztendőben először kerül sor a Kapitány a parton elnevezésű megmérettetésre is, melynek keretében a Kékszalagon induló csapatokat várják. A vitorlázók itt megmutathatják, miként állnak helyt a fedélzeten kívül.

Baranyai Máté kitért arra is, hogy szeretnék a hajózást összekapcsolni a saját kulturális rendezvényeikkel. Ennek első állomása a tavaly megrendezett „Vers a Hajón” nevet viselő, nagy sikerű rendezvény volt. Ennek a koncepcióját szeretnék kiterjeszteni a vitorlázók felé is.