Kékszalag-sétány és Megállópont: látványos munkálatok Balatonfüreden

Kikerültek Európa legnagyobb tókerülő-versenyét bemutató és népszerűsítő elemek Balatonfüred legújabb, a regatta nevét viselő sétányra. A Kékszalag-sétány pihenő padokkal, sok zöldfelülettel, szigetsávokkal és a vitorlás verseny ihlette látványelemekkel kialakított sétaútként biztosít összeköttetést a Tagore sétány és a Balatonfüredi Kemping között. Közben látványos munka zajlik a parton, hiszen a Balatonfüredi Megállópont pontonjai folyamatosan kerülnek a vízre! Íme a képgaléria!

 

A Tagore-sétánytól a Balatonfüredi Megállópontig vezető új sétaút formavilágát és anyaghasználatát tekintve a meglévő sétányokhoz igazodik kiegészülve a névadó Kékszalag versenyhez kapcsolódó motívumokkal, így a város arra számít, hogy egyfajta turisztikai látványosságként is funkcionálhat majd a jövőben. A Kékszalag-sétányra már kikerültek az úgynevezett hajó-padokat, valamint a Kékszalag versenyt és az elmúlt évek győztes vitorlázót bemutató vitorla-installáció.

 

Közben javában zajlik a Megállópont építése. A kikötőmedencébe folyamatosan kerülnek be az úszómólók!

A parton pedig folyamatosan épül a Klubház!

És vannak akik már kezdenek is beköltözni az új Megállópontra!

Ahogyan arról korábban a Vitorlázz Itthon ebben a cikkben beszámolt: Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és Balatonfüred Önkormányzata közös beruházásában komplex vitorlás és kajak-kenu megállópontot hoznak létre Balatonfüreden, a Balatontourist Füred Kemping és Üdülőfalu melletti területen. A központ célja a balatoni vízisportok minden érdeklődő számára elérhetővé tétele, valamint a balatoni vízitúrázás népszerűsítése. A komplexum ünnepélyes alapkőletételére 2021. december 8-án került sor, erről itt írtunk bővebben!