Fejlesztésekbe kezdenek a kikötő és strand körül Balatonfenyvesen

Nem csupán egy marina, hanem a vízi élet, és a turisztika színesítésének egyik fontos helyszíne a vitorláskikötő területe Balatonfenyvesen – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak adott interjújában Balatonfenyves polgármestere. Lombár Gábor kifejtette: itt rendezik évről – évre a kikötőúszást, valamint a Triatlon Mix-váltó országos bajnokság fordulóját, nem utolsó sorban az egyre népszerűbb Veteránjármű Találkozót. A polgármester emlékeztetett: korábban többen attól tartottak, hogy a kikötő teljesen el lesz zárva a látogatók elől, viszont az elmúlt évek tapasztalatait látva, ennek éppen az ellenkezője valósult meg.  Lombár Gábor szerint éppen ezért nem is kérdés: ezen a területen kell további fejlesztéseket végezni.

Lombár Gábor kifejtette: a település fejlesztési koncepciója a kikötő környékére koncentrál. Az idei esztendőben a közel fekvő strandot újítanák meg, melyet a Fenyves Yacht Club arculatához igazítva. A fejlesztések keretében megújítják és kibővítik a kikötőt a stranddal összekötő sétányt, lecserélik a lámpatesteket, egységes arculatot adva a településrésznek.  Mindemellett további vízi sporteszközöket, köztük SUP-okat szereznek be, amiket a nyári szezonban a vendégek rendelkezésére bocsátanak.

A polgármester beszélt arról is, hogy javában készülnek a tavaszi – nyári rendezvényekre. A sort áprilisban nyitják, majd következik a falunap, valamint a gyermeknaphoz kapcsolódó rendezvények, nem utolsó sorban a bodzavirágzáshoz kapcsolódó fesztivál. Lombár Gábor hozzátette: a céljuk, hogy egész évben programot biztosítsanak a látogatóknak.