Új turisztikai attrakciók születnek Füreden

A korábbi elképzelések szerint az autók helyett a vendégeknek adják át a mélygarázs feletti területet Balatonfüreden. Az új turisztikai beruházás keretében több, különféle profilú épületek hoznak létre, növelik a zöldterületet emellett nyáron szökőkút, télen pedig jégpálya várja a látogatókat. Mindeközben hamarosan megkezdődik a kemping melletti új kikötő építése is.

Egy Európai Uniós turisztikai pályázat segítségével Balatonfüred, mint gyógyüdülőhely pályázati támogatást nyert, amelyből megújítják és új funkciókkal látják el a Zákonyi utcai mélygarázs feletti területet – mondta a vitorlázzitthon.hu-nak Balatonfüred polgármestere. Bóka István hozzáétette: a fejlesztés keretében négy új épület születik, növelik a zöldfelületet, valamint nyáron szökőkút, télen pedig egy korcsolyapálya várja a Balatonfüredre érkezőket.

Fotó / Látványterv: balatonfured.hu

Bóka István kitért arra is, hogy továbbra is fejleszteni és bővíteni kell a városban a parkolóhelyeket.  A polgármester bízik abban, hogy egyre több vendég a városhatárban parkolja le az autóját, és más módon jut el a központba, vagy a parti sétányra. Bóka István szerint Balatonfüred a vitorlázás bölcsője és fellegvára, éppen ezért mind a tömegsportban, mind pedig a versenysportban hatalmas lehetőséget lát a városvezetés.

A polgármester beszélt a kemping mellé tervezett új vitorláskikötőről is. Az elkülönített fejlesztési terület csaknem egy hektáros, ide a Magyar Vitorlás Szövetség és a Kajak- Kenu Szövetség segítségével egy 140 hajó befogadására alkalmas létesítményt terveznek . Bóka István hozzátette: ennek kiegészítéseként egy nyolcvan szobás szálloda is felépül. Terveik szerint a beruházás 2021 közepére készül el.