Új korszak kezdődik a Tihanyi Yacht Klub kikötőjének életében

Sokáig úgy tartották, hogy nem csak szárazföldről, hanem vízről is lehetetlen bekerülni a Tihanyi Yacht Klubba. Az állami tulajdonban álló kikötő új üzemeltetői elsősorban ezen változtatnának és megnyitják a vízről érkezők előtt a marinát. Vendég helyet biztosítanak, valamint idén – évtizedek óta először – új bérlőket várnak, mintegy tizenhat hajóhelyre.

Komoly vállalásokkal, felújítási kötelezettségekkel vették át a Tihanyi Yacht Klub kikötőjének üzemeltetését – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak Járosi Tamás. Az üzemeltető – aki egyben a népszerű Malackrumpli Bisztró tulajdonosa is –  kifejtette: a létesítmények nagy része meglehetősen korszerűtlen, így az évtizedek óta elmaradt karbantartások elvégzése lesz elsődleges feladat.

Járosi Tamás hozzátette: erről a kikötőről hajós berkekben úgy tartják: ide szinte lehetetlen bekerülni. Éppen ez az, amin változtatnak az idei esztendőben. Évtizedek óta először mintegy tizenhat állandó helyet értékesítenek és még több vendég helyet szeretnének fenntartani. A cél, hogy fogadni tudják a vízről hozzájuk érkezőket, köztük kishajósokat, jolle vitorlázókat.

A marina adottságai igen speciálisak. A félsziget csúcsán helyezkedik el, páratlan kilátással a keleti és a középső medencére, így egyaránt csodálhatják az ott partra szállók a naplementét és a napfelkeltét. A kikötő ugyanakkor egy meglehetősen zárt egységet képez, átmenőforgalom nélkül, ősfákkal körbe véve, különleges nyugalmat biztosítva.

Szintúgy az idei esztendőben megújul a kikötő vendéglátása. Járosi Tamás szerint a helyes stratégia, ha egy balatoni vendéglő kissé könnyedebb irányba mozdul el. A Malackrumpli tulajdonosa kifejtette: filozófiájuk, hogy kizárólag friss ételt kínálnak magas minőségben, amihez nem illeszthető egy ötven tételes étlap. Éppen ezért kevesebb fajta ételt készítenek, a kiváló minőséget ugyanakkor garantálják. Járosi Tamás hozzátette: a kikötő vendéglője a már hét éve sikerrel üzemelő Malackrumpli Bisztrónál még könnyedebb hangulatot követel. Kevesebb tételt kóstolhat a vendég, viszont olyan különlegességeket, ami miatt megéri célirányosan a Tihanyi Yacht Klub kikötőjébe befutni.