Új attrakció készül Alsóörsön – megszületik a Varázserdő

Az elmúlt évek beruházásai, köztük az új vitorlás kikötő, a szálloda, az étterem, valamint a sétány építése után folytatja a fejlesztést Alsóörs. A napokban tették le a Varázserdő – Varázserő projekt alapkövét a település északi részén, az erdőben.

Alsóörs jelenleg tíz elnyert pályázatot tudhat magáénak, a jelenlegi hat függő mellett, így számos lehetőség kínálkozik a fejlesztésekre – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak a település polgármestere. Hebling Zsolt kifejtette: a most készülő Varázserdő elnevezésű turisztikai attrakció fejlesztésére háromszáz millió forint áll rendelkezésre.  A mostani fejlesztés keretében turisztikai látogatóközpontot hoznak létre – a már meglévő rendezvényhelyszínt fejlesztik, illetve létrehoznak egy új interaktív teret. A Varázserdőben a látogatók a mai kor eszközeivel – okos óra, varázsbot – juthatnak el az előre megadott állomásokhoz, ahol különböző feladatokat kell megoldaniuk. Hebling Zsolt hozzátette: a tervek szerint a nyár végén már megnyitják a területet, de a végső átadás 2020-ra várható.

A polgármester beszélt arról is, hogy szintén pályázati forrásból megszületik a Veszprém-Felsőörs-Alsóörs kerékpárút, ami a balatoni Bringakörutat köti majd össze a megyeszékhellyel. Hebling Zsolt hozzátette: különös hangsúlyt fektetnek arra, hogy a Balaton partot, vele együtt a víziturisztikai ágazatot, összekapcsolják az ófaluval, valamint az ófalu feletti erdős résszel. A településvezető elárulta: a napokban megkezdődik az egyeztetés egy elektromos kisbusz beszerzéséről, amelynek feladata nem lenne más, mint a különböző településrészekre, rendezvényhelyszínekre szállítani a vendégeket.

Hebling Zsolt elmondta: több, állami tulajdonban lévő, vízparti terület vagyonkezelését az önkormányzat látja el, ezeken a területeken is fejlesztenének, legfőképpen a víziturizmus fellendítése érdekében.