Turisztikai vonzerőt jelenthetnek a minőségi strandbüfék

Évről évre egyre több kreativitás, és újdonság jelenik meg az Év Strandétele mustráján, melyet a Balatoni KÖR kezdeményezett évekkel ezelőtt. Az idei győztes a Zamárdiban lévő Tiki Beach Bisztró rukkolával, csírákkal és lazaccal bolondított kovászos uborkalevese lett. A Balatoni KÖR szóvivője szerint tisztán látszik, hogy új korszakba lépett a balatoni büfék nagy része, így egyes települések esetében ezek a vendéglátóhelyek adhatják a túracélpontot.

Olyan, mint egy öt évvel elültetett gyümölcsfa, ami most kezd termőre fordulni – így értékelte a vitorlazzitthon.hu-nak a Balatoni KÖR szóvivője a balatoni vendéglátóhelyek átalakulását. Kardos Gábor kifejtette: egyre több igényes, új hely nyílik, különleges és egészséges ételekkel megjelenve.

Kifejtette: könnyű leveseket, izgalmas salátákat lehetett kóstolni az idei Év Strandétele hét döntőse konyhájából. Kardos Gábor szerint közülük nagyon nehéz volt győztest hirdetni, végül a különleges kovászos uborkaleves nyerte az idei mustrát szoros versenyben, egy desszert különlegességgel, ami nem más, mint egy tarhonyapuding karamellás-füge lekvárral megbolondítva. Mindkettő a zamárdi Tiki Beach Bisztró konyhájából.

Kardos Gábor beszélt arról is, hogy idén az év felfedezettje a keszthelyi Pinyó lett, itt egyebek mellett egy újra gondolt hortobágyi húsospalacsintával várták a zsűri tagjait.A Balatoni KÖR szóvivője kifejtette: öt illetve tíz évvel ezelőtt a büfékínálat volt a balatoni turizmus legkínosabb pontja. Ma ott tartunk, hogy van már mintegy harminc olyan hely, amely európai mezőnyben is igen erősnek mondható. Ezek a helyek egymást motiválják, és folyamatos gondolkodásra, újításra kényszerítik egymást és a többi vendéglátóhelyet.

Kardos Gábor szerint a következő lépés, hogy a balatoni büfékultúra kiterjedjen a nyári időszakon túlra. Egy igényes kínálattal nyitva tartó büfé ugyanis az őszi, kora tavaszi hónapokban is vonzerőt adhat egy adott település partszakaszának.