Szörfös programok Balatonfűzfőn – itt a Beach Fesztivál

Az idén hatodik alkalommal rendezik meg a Beach Fesztivált Balatonfűzfőn, ahol nappal szinten minden vízisportokról, a szörfről, valamint a SUP-ról szól. A 2013-ban indított fesztivál tapasztalata azt mutatja, sokan itt ismerkedtek meg a sportággal, és váltak szerelmesévé. A Fűzfői-öböl egyébként az egyik legjobb terepe a szörfösöknek.

2013-ban Extrém Sport Fesztivált indítottak, ahol több, a Balaton partján űzhető sportágat mutattak be, a következő évben viszont már kizárólag a szörföt, valamint a SUP-ot állították a programok középpontjába – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak Marton András többszörös freestyleszörf-bajnok, a fesztivál ötletgazdája. Marton András elmondta: évek óta a nappali programok között rendezik meg a Szörf Magyar Bajnoki fordulókat. Hozzátette: a fesztivál az eseménysorozatnak egyfajta bázisállomása lett. Mindemellett ingyenes szörfoktatást, állva evezést, azaz SUP-olást biztosítanak a látogatóknak.

Fotó: https://www.facebook.com/beachfesztival/

A Magyar Szörf Szövetség elnökségi tagja beszélt arról is: a fesztivál eléri a célját.  Minden évben bővül a szörfös társadalom olyan szörfösökkel, akik ezen a fesztiválon találkoztak először a sportággal. Hozzátette: a fesztivál után is van lehetőség szörfözni, szörfözni tanulni a településen.

Fotó: https://www.facebook.com/beachfesztival/

Marton András elárulta: legkésőbb a jövő évben megnyitják a szörfbázist Balatonfűzfőn. Ennek keretében a Balaton egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb szörfiskoláját, szörfkölcsönzőjét hozzák létre. A bázisra olyan sportolókat is várnak majd, akiknek van saját felszerelésük, csak magasabb szinten kiépített infrastruktúra mellett hódolnának a szenvedélyüknek.

Borítókép: https://www.facebook.com/beachfesztival/