Szezonmérő az idei Pünkösdi Regatta

Idén immáron 38. alkalommal rendezi meg a Túravitorlás Sportklub az egyik legnépszerűbb nagyhajós túraversenyt, a többnapos Pünkösdi Regattát, június első hétvégéjén. A vitorlázók Balatonföldváron rúgják el a partot, majd Keszthelyre érkeznek. A következő nap Keszthely–Szigliget között vitorláznak az Öböl-kupa keretében, a harmadik nap pedig ismét Földvár felé veszik az irányt.

A Pünkösdi Regatta az egyik olyan verseny, amelyhez az aktuális szezont lehet mérni – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak az idei Regatta versenyvezetője. Farkas Péter kifejtette: minden évben ez az első olyan, több napos megmérettetés, amikor a csapatok, és csapattársak együtt vannak, átbeszélik a nap eseményeit,  tervezik a nyári versenyeket. Hozzátette: a Kékszalag után ez a második legnagyobb túraverseny, amit hagyományosan Pünkösd hétvégéjén bonyolítanak. Farkas Péter beszélt arról is, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint igazi vitorlázó idő lesz, megfelelő szélerősséggel.

A versenyvezető kitért arra is, hogy a mezőnyt  – akárcsak az Évadnyitó Beflex Nagydíjon – ezúttal is megbontják: külön rajtoltatják a katamaránokat és a liberákat a hagyományos egytestűektől. Farkas Péter információi szerint a kétárbócos Fifty-Fifty-n kívül minden hazai Kékszalag esélyes rohanógép megméretteti magát a versenyen.  Ugyanakkor kiemelte: a szervezők döntése alapján idén az egytestű hajókat teljesen külön értékelik és díjazzák majd.

Farkas Péter fontos célnak nevezte ismét a szolgáltatás orientált versenyrendezést. Ennek egyik eleme, hogy minden csapatot segítenek a versenyen való indulásban, legyen szó technikai kérdésekről, vagy adminisztrációról.  A Regatta közben pedig folyamatos lesz az információáramlás, amellyel azokat az egységeket  segítik amelyek öt-hat-nyolc óra alatt teljesítik a távot.

Pünkösdi Regatta versenykiírása