Száznál is több program az őszi Nyitott Balatonon

A Balatoni Turizmus Szövetség ismét megrendezi az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Nyitott Balaton elnevezésű rendezvénysorozatot, szürettől a Márton-napig alcímmel. Az idei őszi szezonban 284 szálláshely és 140 vendéglátóhely csatlakozott, ezenkívül november 10-ig több mint száztíz program várja a tóhoz látogatókat.

A Balatoni Turizmus Szövetség megalakulása óta legfőbb célja, hogy egy egész évben nyitva tartó, folyamatosan jó szolgáltatásokat nyújtó desztinációvá alakítsa a Balatont – fogalmazott a vitorlazzitthon.hu-nak a szervezet alelnöke. Fekete Tamás szerint sokáig az emberek fejében a Magyar Tenger kizárólag a nyári turisztikai célpontként szerepelt, ezt a nézetet kellett megváltoztatni.

Fotó: https://www.facebook.com/nyitottbalaton/

Fekete Tamás szerint nem érdemes szezonhosszabbításról beszélni, ezért volt céljuk új szezonok megteremtése. Így született meg a tavaszi és az őszi Nyitott Balaton ötlete. Az előbbi kialakításakor leginkább az aktív turisztikai elemeket helyezték a középpontba, ugyanis a tél elmúltával szívesen vesznek részt a látogatók gyalogos, vagy kerékpáros túrákon, szabadtéri fesztiválokon. Az őszi programsorozat pedig leginkább a gasztronómiára fókuszál. Szeretnék bemutatni minél szélesebb körben a balatoni borokat, és persze azokat a vendéglátó helyeket amelyek csatlakoztak a felhíváshoz, és az egész éves nyitvatartásra törekednek.

Fotó: https://www.facebook.com/nyitottbalaton/

Fekete Tamás kifejtette: ahhoz, hogy egy balatoni vállalkozás jól működjön, érdemes egész éves működésben gondolkodnia. Az alelnök szerint a munkaerőpiaci helyzet is ezt követeli meg, hiszen éves állással lehet megtartani azokat a szakembereket, akikre építve minőségi szolgáltatást nyújtható. A szakember hozzátette: a szövetség célja közösen a vállalkozásokkal, hogy minél többet tegyenek a desztinációért, és előre vigyék annak fejlesztését.

Fotó: https://www.facebook.com/nyitottbalaton/

Fekete Tamás szerint örömteli, hogy a Nyitott Balatonhoz csatlakozók száma mára eléri a háromszázat, emellett számos önkormányzat, turisztikai egyesület is tagja a programsorozatnak. Céljuk volt az is, hogy a lehető legváltozatosabb programokkal és helyszínekkel várják az odaérkezőknek.  A Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke kitért arra is, hogy a rendezvénysorozat fontos küldetése, hogy a helyben élőket összehozza és a balatoniaknak is kikapcsolódást kínáljon.

Fotó: https://www.facebook.com/nyitottbalaton/

Fekete Tamás elárulta: szervezetük tagja egy olyan konzorciumnak a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen, mely a Balaton márkázását tűzte zászlajára. Ebben a szövetség  vállalta, hogy szemléletformáló akciókat tart, melynek keretében a helyi vállalkozásokkal, szolgáltatókkal veszik fel a kapcsolatot annak érdekében, hogy a szövetség tanácsaival, közösen alakulhasson ki egy még minőségibb szolgáltatást nyújtó infrastruktúra-hálózat a Balaton körül.

A Nyitott Balaton programjai részletes bontásban ezen a linken érhetőek el.

Borítókép:  https://www.facebook.com/nyitottbalaton/