Megújul a Walkó-kilátó, jövőre pedig új attrakció érkezik Fonyódra

Újabb beruházásokkal tárnák a balatoni panorámát a látogatók elé Fonyódon. Még az idei esztendőben visszaállítják a Walkó-kilátót, jövőre pedig egy új, üvegpadozattal ellátott kilátót építenének a magaspart fölé.

Évente negyvenezer vendég látogatja a fonyódi kilátót, így minden bizonnyal az új beruházás is igen kedvelt lesz – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak a város polgármestere. Hidvégi József kifejtette: a 2020-as szezonra egy üvegpadozattal ellátott kilátót terveznek, ahonnan belátható lenne a teljes panoráma Keszthelytől-Tihanyig, visszafelé tekintve pedig a magaspartot lehet majd  csodálni.  A településvezető elárulta: a környék különleges látványára és élményére ők is akkor ébredtek rá, amikor néhány évvel ezelőtt légi felvételeket készítettek a helyszínen. Ekkor született meg egy kinyúló kilátó építésének ötlete, amit később a Turisztikai Ügynökség is támogatásáról biztosított.

Hídvégi József beszélt arról is, hogy a már meglévő látványosságokat is fejlesztik a városban. Még ebben az évben helyreállítják a Walkó-kilátót, épül egy parkoló a Várhegyi kilátónál, valamint felújítják a Sipos-hegyi kilátóhoz vezető sétányt is.

Fonyód polgármestere kitért arra is: párhuzamosan fejlődik a fonyódi Vízisport Központ. Szerinte a vitorlázók nagyon jó turisztikai közönség, ugyanakkor hiányosság, hogy a Balaton Nyugati-medencéjében kevesebben űzik a sportágat. Hidvégi József úgy látja: éppen ezért elengedhetetlen a vízisportok népszerűsítése a városban és környékén.

A városvezető hozzátette: a sporttelepnek van egy komoly, átfogó fejlesztési terve, mely magában foglalná a szálláshelyek létesítését, valamint vitorlás, evezős gyermektáborok megtartására alkalmas infrastruktúra létrehozását. Most a projekt nem kapott támogatást, ugyanakkor a jövőben mindenképpen meg szeretnének valósítani azt pályázati forrásokból.

Fotók / Borítókép: https://www.facebook.com/hidvegi.fonyod/