Megújul a Balaton Vára, fejlődik az aktív turizmus

Mintegy ötszáz millió forintos támogatás segítségével jelentős fejlesztések kezdődhetnek Szigligeten, a Balaton Várában. A térség leglátogatottabb turisztikai attrakciója több, mint százötven-ezer látogatót tudhat magáénak. A koncepció: az egész éves szolgáltatások bővítése a településen.

“Hosszú volt ez a tél, ugyanis ezeket a hónapokat is meg kell tölteni élettel a Balatonnál” – fogalmazott a vitorlazzitthon.hu-nak Szigliget polgármestere. Balassa Balázs – aki egyben a Balatoni Szövetség elnöke is – kifejtette: egymást érik ilyenkor is a rendezvények, melyek a december elején immáron második éve megnyitott jégpálya köré csoportosulnak.

Forrás: Szigliget honlapja / www.szigliget.hu

A településvezető szerint Szigliget bebizonyította, hogy a nyári szezonon kívül is érdemes a helyi strandra ellátogatni.   Balassa Balázs beszélt arról is: igaz, a Balatoni Szövetséget tömörítő polgármesterek saját településük fejlődését tartják legfőképpen szem előtt, ugyanakkor többségük már térségi szinten gondolkodik. Éppen ezért született meg több olyan összefogást, ahol közösen pályáznak önkormányzatok, vagy egymást között döntik el, ki milyen irányba fejlesszen és adjon lehetőséget a másik településnek. A Balatoni Szövetség elnöke szerint a közös gondolkodás elengedhetetlen, ugyanis csak így lehet biztosítani a Balaton jövőjét.

Balassa Balázs szerint elengedhetetlen az aktív turizmushoz kapcsolódó szolgáltatások bővítése. Éppen ezért azokat a lehetőségeket, amelyeket a tó nyújtani tud, maximálisan ki kell használni. Hozzátette: folyamatos kapcsolatot tartanak a sportszövetségekkel, kimondottan azért, hogy a tervezett fejlesztések megvalósulhassanak.

Forrás: Szigliget honlapja / www.szigliget.hu

Szigliget polgármestere elárulta: Szigligeten a legnagyobb fejlesztés a Balaton Várára irányul. Mintegy ötszáz-millió forintból kezdenek turisztikai beruházásba. Balassa Balázs szerint azokat az attrakciókat kell tovább építeni, amelyek egész évben programokat tudnak kínálni. A cél, hogy legkevesebb nyolc hónapon át folyamatos legyen a szolgáltatás a Balatonnál.

(Borítókép: Szigligeti Vár honlapja / www.szigligeti-var.hu)