Megszépülve várja a nyarat Csopak

Megújult a madárles, a kilátó, virágokat ültettek település-szerte és nem utolsó sorban sok év után ismét homokföveny várja a családokat a csopaki strandon. A hagyományos programokat idén is megrendezik, így egyebek mellett 2019-ben is több napon át latin hangulat uralkodik majd a vízparton, a Csopakabana keretében.

Felkészültek a szezonra – megújultak az idegenforgalmi pontok, mint a madásrles, a kilátó és a játszóterek – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak Csopak polgármestere. Ambrus Tibor hozzátette: a strandot két év után ismét sikerült feltölteniük, így új homokföveny várja a látogatókat.

A polgármester beszélt arról is, hogy új vizesblokkot létesítettek, valamint felújították a csúszdákat a vízparton. Ambrus Tibor hozzátette: az idei évben valamivel emeltek a belépőjegyek árain, aminek nem elsődleges célja a bevétel növelése. Ahogy fogalmazott: minőségi szolgáltatást kell nyújtaniuk első sorban a helyieknek, valamint a nyaralótulajdonosoknak, éppen szeretnék elkerülni, hogy tömegek zúduljanak a településre. A településvezető szerint a következő testületi ülésnek ugyanakkor feltétlenül foglalkoznia kell az infrastruktúra, valamint parkolófejlesztés kérdésével annak érdekében, hogy több vendéget fogadhassanak kényelmesen.

Csopakon a hagyományos programokat az idei esztendőben is megrendezik. A látogatók részt vehetnek a latinos hétvégén a Csopakabanán, a Csopak napokon, valamint a Pálinka napokon – tette hozzá Ambrus Tibor.