Kóstold körbe, Vitorlázd körbe – érkezik a GasztroPiknik a Balaton közepére

Öt évvel ezelőtt a Balatoni KÖR egy hajó fedélzetén alakult meg, éppen ezért a 2018-ban indított nagysikerű GasztroPiknik sorozat utolsó állomásának helyszíne a Balaton közepe, mégpedig egy komp fedélzete. Itt mutatják be a KÖR tagjai az idei Kóstold Körbe címet viselő kiadványukat, valamint itt debütál portálunk új, gasztronómiai vitorlás túra ajánlata is.

Bebizonyosodott, hogy a gasztronómia igazi hívószó a főszezonon kívül – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak Tóth Balázs. A Balatoni KÖR alelnöke hozzátette: a tavaly, Sümegen indult GasztroPiknik sorozat utolsó állomásának egy szimbolikus helyszín ad otthont. Emlékeztetett: a 2018-as Turizmus Summit konferencián beszéltek először a Balatoni Hajózási Zrt vezetésével arról, hogy nyitottak lennének együttműködésére – így valósulhatott meg a hatodik GasztroPiknik állomás helyszíne, vagyis a balatoni komp fedélzete.

Fotó: https://www.facebook.com/balatonikor/

Tóth Balázs beszélt arról is, hogy öt évvel ezelőtt maga a Balatoni KÖR is a tavon alakult meg, éppen ezért szimbolikus, hogy a Balaton közepén egy piknik keretében mutatják be az öt éves szervezet új kiadványát, mely a Kóstold Körbe címet viseli. Ezzel is azt mutatják: a Balaton nem elválaszt, hanem összeköt.

Fotó: https://www.facebook.com/balatonikor/

A Balatoni KÖR alelnöke elmondta: a kiadványba az összes új tag bekerült, emellett programokat szerepeltetnek. Tóth Balázs szerint ugyanakkor a legfontosabb, hogy egymást ajánlják a vendéglátósok, mert biztosak abban, hogy ha a vendég bármelyikük vendéglátóhelyére látogat, elégedetten távozik majd. Beszélt arról is: a jövőben minden kezdeményezést, amelyet az elmúlt években szezonon kívül elkezdtek, folytatják. Érezhető ugyanis, hogy igényük van a vendégeknek az őszi-téli-tavaszi hónapok rendezvényeire.

Fotó: https://www.facebook.com/balatonikor/

Az ünnephez mi is csatlakozunk, ugyanis a Vitorlázz Itthon elkészítette a legfrissebb, “Balatoni KÖR Gasztrotúra” nevet viselő vitorlás túra ajánlatát, melyet pénteken adunk át a hajósoknak, és itt tesszük közzé. Ennek küldetése, hogy ne csak körbe vitorlázzuk, hanem kóstoljuk is körbe a Balatont!

Borítókép: https://www.facebook.com/balatonikor/