Jótékonyságra hangolt Badacsony

Idén is megszervezik a Dűlőre Futunk jótékonysági futást, melynek nevezési díjainak egészével egy helyi szervezetet, valamint rászoruló gyerekeket támogatnak. Mindemellett a Laposa – család együttműködve a Magyar Vöröskereszttel a véradás fontosságát hangsúlyozza, és segít a népszerűsítésben.

A jótékonyság, mint társadalmi felelősségvállalás Magyarországon is egyre gyakoribb és elterjedtebb – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak Laposa Zsófia. A badacsonyi borász kifejtette: az ő vállalkozásuk szerencsére elérte azt a szintet, hogy  már előtérbe tudják helyezni a jótékonysági lépéseket. Az idei esztendőben is segítik a Magyar Vöröskereszt munkáját, melynek keretében a véradást népszerűsítik.

Fotó: https://www.facebook.com/LaposaBirtok/

Laposa Zsófia kifejtette a legnagyobb vérhiány a nyári hónapokban jelentkezik. A szervezet szeretett volna egy balatoni kampányt létrehozni éppen emiatt, ehhez nyújtottak segítséget. Laposa Zsófia elárulta: a véradás fontosságát nekik egy családi helyzet mutatta meg, hiszen napi szinten volt szükség vérre. Az idei esztendőben a legkülönlegesebb borukat, a Badacsonyi Kéknyelűt dedikálták jótékonysági célra, így egy palack bor megvásárlásával mindenki a véradási kampányt segíti.

Fotó: https://www.facebook.com/LaposaBirtok/

Laposa Zsófia beszélt arról is, hogy 2019-ben is megrendezik a Dűlőre Futunk jótékonysági futást, melynek dátuma idén augusztus 24. A borász hozzátette: ez lesz a negyedik alkalom, így kicsit már bátrabbak a szervezésben. A rendezvény  költségét saját és szponzori pénzből finanszírozzák, a nevezés teljes összegét pedig tovább adományozzák. Ahogyan az előző években is, most is egy helyi szervezetet, valamint hátrányos helyzetű gyermekeket segítő szervezetet támogatnak.

Fotó: https://www.facebook.com/LaposaBirtok/

Laposa Zsófia beszélt a felújítás alatt álló Hableányról is. Az épület minden bizonnyal júliusra készül el, így nyár elején már kinyitják a kapukat a látogatók előtt.

Borítókép: https://www.facebook.com/LaposaBirtok/