Ismét a fedélzeten – megkezdődött a 2021-es hajózási szezon a Balatonon

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) a hagyományoknak megfelelően nagyszombaton, április 3-án indította el idei első menetrend szerinti és sétahajóit. Az utazási feltételek a járványügyi helyzethez és a kormányzati intézkedésekhez igazodnak. A társaság bizakodva tekint a 2021-es balatoni szezon elé, a tradíció és modernizáció jegyében nagyszabású programsorozattal, látványos aktivitásokkal, felújított hajókkal ünnepli a balatoni hajózás 175. jubileumát.

A 175. személyhajózási szezon kezdetével az év minden napján üzemelő kompszolgáltatás mellett, április 3-tól hétvégente már hajóval is felkereshetők lesznek a Balaton leglátogatottabb települései, több kikötőben a sétahajózás is elérhetővé válik. A Balaton két partját összekötő kirándulójáratok az áprilisi hétvégéken napi 4 alkalommal közlekednek majd Siófok-Balatonfüred-Tihany és Fonyód-Badacsony útvonalakon, emellett Siófokon, Balatonfüreden, Badacsonyban és Keszthelyen elindulnak a sétahajók is a húsvéti hétvégétől.  Májustól újabb kikötők kapcsolódnak be, a hét valamennyi napján.  A kedvelt programhajók a nyári főszezonban lesznek elérhetőek.

(Fotó: Balatoni Hajózási Zrt.)

A BAHART méltóképpen szeretné megünnepelni a balatoni hajózás 175. évfordulóját, így színes rendezvényekkel, közönségeseményekkel, akciókkal, nyereményjátékokkal és a tradíciók előtt tisztelgő eseményekkel készül, amint azt a járványügyi helyzet lehetővé teszi.

“A 175. évforduló egy óriási dolog. Egy olyan rendezvénysorozatot építünk fel erre az évre, ami kiegészíti a hagyományos programokat és a szolgáltatásokat. Több időpontban, számos helyszínen készülünk meglepetéssel. Biztatjuk majd az utasokat, hogy vegyék igénybe a BAHART szolgáltatásait, ismerkedjenek meg azzal a hosszú időre visszatekintő tradícióval, ami a balatoni hajózás 175 évét jelenti. Fontosnak tartom: amellett, hogy visszatekintünk, tekintsünk előre is – lássák, tapasztalják az utasok a változásokat, fejlesztéseket.”

– fogalmazott korábban a Vitorlázz Itthonnak a Balatoni Hajózási Zrt vezérigazgatója.

Veigl Gábor hozzátette:  egyebek mellett – ahogyan a 150 éves évfordulónál is – idén is tervezik a hajóflotta felvonultatását.

(Fotó: Balatoni Hajózási Zrt.)

2021-ben számos újdonsággal és változatlan jegyárakkal várja a BAHART a hajózni vágyókat.

  • Több hajón megújultak a külső és belső burkolatok, a bútorzat és a büfétér.
  • A hajókon található utastájékoztató eszközökön a balatoni hajózás 175 éves történelmét és a Balaton-parti települések látnivalóit, szolgáltatásait bemutató kisfilmeket ismerhetnek meg az utazók.
  • A települések közötti hajójáratokon gyereksarok várja a családosokat a járványügyi szabályok enyhülését követően.
  • Az idei hajózási főidényre megújul a társaság honlapja, amely mobileszközökön is könnyen kezelhető lesz. A korszerű kereső gyors és széles körű tájékoztatást biztosít a települések közötti menetrendi, program- és sétahajók indulási időpontjairól, szolgáltatásairól.
  • A jegypénztárakban továbbra is megvásárolható a BAHART kártya több típusa, melyek jelentős kedvezményt biztosítanak a jegyek árából.