Ilyen lesz a Club Aliga

A beruházó tervei szerint ez év őszén elkezdődhetnek a Club Aliga szálloda építési munkálatai és a hozzá tartozó kikötő korszerűsítése. Vagyis csaknem 17 év helyben járás után beindulhat a beruházás a meglehetősen elhanyagolt területen.

A tervek szerint egy modern, összesen 162 szobás szálloda épül az egykori pártüdülő helyén. Egy 122 szobás főépület mellett negyven önálló apartmanház kap helyet. A terület beépítési engedélyének előírása szerint az ingatlan 20 százalékának zöld területnek kell lennie, ám ezt az arányt lényegesen megnövelték, 75 százalék körül lesz – közölte a beruházó.

Ahogyan arról korábban a Vitorlázz Itthon is ebben a cikkben beszámolt: a beruházás eredményeként a kikötőben található hajóhelyek száma 213-ra bővül, ebből 12, úgynevezett vendéghajó-hely áll majd rendelkezésre. Ez a komplexum vízi úton, turisztikai célból történő megközelíthetőségének elősegítését is szolgálja majd.
A fejlesztés részét képezi a móló bővítése, mely által megvalósul a kikötő védettsége, valamint lehetőséget biztosít egy, a látogatók előtt az év minden napján nyitva álló sétány kialakítására.

A beruházás keretében létrejövő E-kikötő, amelynek elektromos hálózata támogatja az elektromos hajóközlekedést, és a hajós élet regionális fellendülését erősíti a jövőben. A kikötő új épülete korszerű technológiával és természetbe illeszkedő dizájnnal támogatja majd a létesítményt. A fejlesztésnek köszönhetően olyan új szolgáltatások is elérhetővé válnak a kikötőben, mint a hajók kiemelése, daruzása, illetve mosása.