Házhoz megy a balatoni gasztronómia

Egyre több Balatoni vendéglátó dönt úgy a jelenlegi helyzetbe, hogy nem hagyja vendégeit minőségi helyi gasztronómia nélkül. Partnereink közül is sokan házhoz szállítással juttatják el a finomságokat. Az alábbiakban összefoglaltuk, kitől, milyen úton és mit is lehet rendelni; így miként barangolhatjuk be a balatoni gasztronómiát most, hogy otthon maradunk.

Már a múlt héten elmaradt a forradalmi nyitóhétvége Badacsonyban a frissTeraszon, ugyanakkor a Laposa Bence és csapata nem hagyja finomságok nélkül a vendégeket.

“Rendeld házhoz a frissTerasz házi ételeit és a kedvenc burgereidet! Bazalt burger! / Házi sült krumpli! / Fish&chips / Sajtos bazalt! / Házi tagliatelle / Rántott csirkemell panko morzsában!/ Életed somlói galuskája!” – olvasható felhívásukban.  A frissTerasz házhozszállítását minden információ a Facebook oldalukon.

A badacsonyi borok kedvelőit sem hagyják cserben, sőt még a borkóstolókról sem kell lemondanunk. Laposa Zsófia borász szerdánként online borkóstolókat tart, melyet a Laposa Birtok oldalon lehet követni.

“#LaposaLive –  Neked nincs más dolgod, mint hogy beszerezd az aktuális bort, és leülj „Zsófival szemben” a nappalidba.” – olvasható a felhívásban.

Szerdánként és szombatonként egy-egy tétel kerül a középpontba, de ha nincs otthon éppen az adott fajtából, akkor is érdemes nézni, mert szó esik borkóstolási alapismeretekről, borkészítési technológiáról, termőterületekről és sok más érdekességről is.

(Fotó: frissTerasz)

Balatonfüreden a Petrányi Pince és Borterasz is saját ebédlőnkbe hozza a finomságokat, sőt még különleges étlappal is készültek. Így kérhetünk egyebek mellett Falusi tálat Füstölt libamellel, fehér babkrémmel, gyöngyhagymával, tepertős langallóval vagy akár sajtkülönlegességet, de házi levesből sincs hiány. Emellett természetesen hozzák nekünk ha szükséges az ételekhez illő borcsomagot is.

Fotó: Petrányi Pince és Borterasz

“Robi új,egyszerűen szállítható,otthoni körülmények között is könnyedén tálalható menükkel készül erre az időszakra.” – olvasható a Söptei Pince Facebook oldalán. A Söptei testvérek most közvéleménykutatást indítottak, vajon milyen jellegű akár kétszemélyes tálakra lenne igény. Természetesen a csomagban helyet kapna 1-1 üveg bor is a Söptei Pince polcairól.

(Fotó: Söptei Pincészet és Étterem)

A Szent Donát Borkúria is ellát finomságokkal, ha kérjük. Visszafogni itt sem kell magunkat hiszen ehetünk akár kacsamájjal töltött csirkemellet, szarvaspörköltet, vagy akár irdalt ponyhoz is hozzájuthatunk.  Természetesen itt sem hiányozhat a finomságok felé a Szent Donát bor, aminek kiválasztásában is segítséget nyújtanak.

“Mi eddig is szerettünk otthon borozni, a legjobb megoldás, ha ti is ezt teszitek mostantól. Összeállítottunk egy csomagot az aktuális kedvencekből, ezekkel várjuk a meleg időt és a nehéz időszak végét.” – olvashatjuk a Bujdosó Pincészet közlésében. Hozzáteszik: a legtöbb vállalkozásnak, aki vendéglátással foglalkozik, kemény időszak következik most az életében. Minden apró segítség számít, így megköszönik, ha a vásárlásunkkal kifejezzük támogatásunkat a webshopon keresztül.

“Ebben a nehéz időszakban sem kell lemondanotok borainkról!” – olvasható a felhívás a nivegy-völgyi borok szerelmeseinek. A Dobosi Pincészet és Vendégház vállalja a borok kiszállítását, sőt még kedvezményben is részesülhetünk borválogatás választása esetén.  Ez jó ráhangolódás a nyárra, hiszen komoly munka folyik a birtokon. Amint túl vagyunk a nehéz időszakon megcsodálhatjuk és ki is próbálhatjuk a megújult pincészetet és vendégházat.

(Fotó: Dobosi Pincészet)

Balatonfüreden nem maradnak nedű nélkül a bioborok, és biotermékek szerelmesei. Gyukli Krisztián igaz a városon belül de kiszállítja nekünk a Gyukli Pincéből finomságokat. Révfülöpön a Tóth Vendéglő pedig elvitelre is elkészíti számunkra a különleges , tradicionális gasztronómiai fogásokkal készülő ételeit.

(Borítókép: Petrányi Pincészet)