Gyermekpancsoló és vitorlás formájú játszótér Révfülöpön

Homokos partszakaszt kaptak a gyerekek Révfülöpön. A Császtai strandon emellett egy vitorlás formájú játszóteret is átadtak a legkisebbeknek. Mindeközben a település javában tervezi az új, egykori teherkikötője helyére az új Marina létesítését.

Iszapos, nádas területet varázsolt újjá önerőből Révfülöp – mondta a Császtai Strandon tartott avatóünnepségen Kondor Géza. A település polgármestere kiemelte, régi igényük a révfülöpi családoknak, valamint a hozzájuk látogató vendégeknek, hogy színvonalas körülmények között fürödhessenek, játszhassanak a gyermekek a parton. Beszélt arról is, hogy a huszonötmillió forintos, önerős  beruházás keretében mintegy két méter mélyen kikotorták a medret, majd újratöltötték.

A partszakaszt homokkal borították be, valamint fából építettek egy hajót formázó gyermekjátszóteret Alsóörs mintájára, viszont a révfülöpi arculati elemeket megjelenítve – tette hozzá Kondor Géza. A polgármester beszélt arról is, hogy a szerkezet oldalára az építkezésen készült fotókból kiállítást terveztek, így mindenki láthatja, hogy milyen fázisai voltak a Császtai Strand fejlesztésének.

Kondor Géza beszélt arról is, hogy az elmúlt években több komoly fejlesztést sikerült végrehajtaniuk. Ezek között említette a termelői piac létrehozását, a szabadtéri színpad felújítását. Kitért arra is, hogy továbbra is elkötelezettek az egykori teherkikötő helyére tervezett vitorláskikötő megépítése mellett, amely nem jelenti a partszakasz beépítését, ugyanis egy nyitott, mediterrán típusú marinát kapnának a révfülöpiek.