Félidőben a vitorlás gyermektáborok

A nyár közepével, félidejükhöz értek a táborok is. Az idei nagy sikerű Go Boating nap után lehetett számítani arra, hogy idén is sok gyermek szeretne megismerkedni a vitorlázással, ami be is igazolódott. Augusztusra szinte minden turnus betelt, ugyanakkor számos vitorlás iskola nem engedi el a kormányt szeptember elsejével, hanem a kora őszi hónapokban is várja a vitorlázás iránt érdeklődő fiatalokat.

Nagyon szép, izgalmas időszak áll a keszthelyi Optisul Vitorlás Iskola mögött – fogalmazott a vitorlazzitthon.hu-nak Buzás Attila. Az Optisul vezetője kifejtette: kezdődött mindez a nyár legelső hetével, amikor is a 140 éves Keszthelyi Yacht Klub táborát bonyolították le. Már májusban meghirdették a környékbeli iskolákban, hogy azok a gyerekek, akik rendszeresen lejárnak hozzájuk a foglalkozásokra szombatonként, azoknak egy ingyenes tábort biztosít az egyesület. Buzás Attila elmondta: Hévízről, Keszthelyről, Gyenesdiásról érkeztek a legtöbben. Ezekre a gyerekekre tekint úgy – tette hozzá – mint akik a klub utánpótlásbázisát erősíthetik a jövőben.

Fotó: facebook.com/optisul

Buzás Attila szerint a Balaton nem zár be augusztus 20-án, éppen ezért fontosnak tartják, hogy az őszi hónapokban is legyenek programok, vitorlás foglalkozások a gyerekeknek. Az őszi és a tavaszi szünet ideje alatt is várják a gyermekeket.

A Vitorlázó Gyermekekért Egyesület már túl van két budapesti, és hat balatoni táboron és előttük van még négy – mondta el a vitorlazzitthon.hu-nak az egyesület vezetője. Náray Richárd kifejtette: minek után ők nem egy központi kikötőben várják a gyermekeket, hanem több helyen – már a lábukban van több ezer kilométer. Ezek között persze vannak külföldi helyszínek, hiszen Csehországban és Olaszországban is jelen voltak a versenyeken – tette hozzá. Ugyanakkor a legkisebbekre is gondolnak, hiszen kevéssé haladó táborokat is tartanak.

Fotó: vgye

Náray Richárd beszélt arról is, hogy idén tavasz óta egy nyolc fős versenycsapattal dolgoznak, három külföldi és négy hazai ranglistaversenyen vettek részt. A nyári táborokból minden évben négy-öt-hat gyermek kerül ki, aki folytatja velük a munkát magasabb szinten is.

Folyamatosan táboroznak a gyerekek Alsóörsön is, a Katamarán Suliban. Nagy R Attila Rozsda a vitorlazzitthon.hu-nak elmondta, a hazai versenyeken folyamatosan megjelennek az ő egykori csemetéik. A helyükre pedig újabb gyermekek kerülnek.

Fotó: katamaransuli.hu

Nagy R Attila Rozsda azt is elárulta, hogy a New Black Jack kormányosa, Roland Gäbler is eltökélt abban, hogy folyamatosan töltsék meg a csapatot fiatalokkal.