Bár a teraszok szezonja a kora nyári hétvégéknek köszönhetően már megkezdődött, Húsvétra megnyitnak a strand-közeli helyek, büfék, bárok a Balaton körül. Egyre több vendéglátós pedig már most azon töri a fejét, miként lehetne egész évben kiszolgálni a vendégeiket.
“Strandbüfé 2.0”, ahol nincs hekk és lángos, de van Harcsa&Krumpli, -ami 2015-ben az ‘Év Balatoni Strandétele’ lett- áll a Kalóz Strandbisztró szlogenjében. A fövenyesi büfé Kalóz, Húsvét, Fövenyes- Nyitunk! címmel hamisítatlan szezonkezdő hétvégét szervez, ahol megkóstolhatjuk a “Kalózos húsvéti menüt”, megújult burger lappal ismerkedhetünk, mindemellett a legfiatalabbak részt vehetnek a kézműves foglalkozásokon, nem utolsó sorban tojáskeresésen. Korábban Nagy-Gollyán Nikoletta a Kalóz vezetője elárulta: azon dolgoznak, hogy hamarosan szilveszteri buliba, januári korcsolyázásra, vagy egy késő őszi esti vacsorára is vendégül láthassanak mindenkit. Ami pedig a vízen járóknak a legfontosabb: itt vitorlással is ki lehet kötni, mégpedig ingyen!
Fótók: https://www.facebook.com/kalozbufe/
“Hamarosan jöhettek” – áll a Kocsis Bálint séf nevével fémjelzett Terasz kapuján Balatonalmádiban. Az elmúlt napokban – ahogyan Bálint elárulta – festettek, szépítgettek, hogy a finom ételek mellett még kellemesebb környezetben fogadhassák a vendégeket. Húsvét hétvégéjén biztos nem csalódunk, hiszen visszatér Almádiba mások mellett a közönség kedvenc kovászos uborkaleves, a halas burger, nem utolsó sorban a hamisítatlan sült kolbász, hagymalekvárral.
Fotók: https://www.facebook.com/teraszbalatonalmadi/
Nem tétlenkednek hétvégén Balatonszepezden sem. Ismét várja vendégeit a tavaly nyitott Konyha-kert Bisztró és Bár, a strand bejáratánál. A környéken Schindele Botondot sokan csak “mangalicagyárosnak” nevezik, ugyanis a falu határából származó húsból készült panko morzsás mangalicakaraj egyfajta cégére lett a helynek. Most házi fonott kaláccsal, mangalica főtt sonkával, tojással és almás tormával várnak mindenkit. De megkóstolhatjuk, hogy milyen a szepezdi pirított sertés hasaalja barnamártással és házi dödöllével. Az idei esztendő újdonsága, hogy a Konyha-kert csapata vasárnaponként a Káptalantóti piacon is várja vendégeit.
Fotó: https://www.facebook.com/Konyha-Kert-Bisztró-és-Bár
Ha valaki nem távolodna el a kikötőkből, és házias ízeket, nem utolsó sorban a családi hangulatot kedveli, irány Révfülöp, hiszen Tóth András és csapata javában készül a Húsvétra a megszokott finomságokkal a NSK Révfülöpi Kikötőjében működő Zanzi Ételbárban. Akik már jártak ott , nem kell bemutatni a “Zanzi-steaket”, amely méltán elhíresült a hazai vitorlás társadalomban.
Fotók: https://www.facebook.com/zanzi.etelbar/
De Balatonkenesét is érdemes egy húsvéti túra keretében számba venni, hiszen információink szerint szombaton kinyit a Nádas Grillterasz is, a Kenese Marina Port területén.
Fotók: https://www.facebook.com/frissterasz/ , https://www.facebook.com/spiccbistro/
Vannak olyanok is, akik nem vártak mostanáig. A friss Terasz csapata már március 15-én megnyitotta a terasz-szezont Badacsonyban, és most is várják a vendégeket. A legkisebbeknek egész hétvégén gyerekprogramokkal: tojásfestéssel és húsvéti tojáskereséssel készülnek, de a kicsit nagyobbakat is tojáskeresésre invitálják. Vásárolj egy palack bort, és ha húsvéti matricát találsz az alján, ajándékba kapsz egy üveg Laposa Frisst, Illatost vagy Rosét – áll a felhívásban! Balatonfüreden, a BAHART mólónál a SPICC Bistro is megnyitott márciusban, áttelelve, feltöltődve, megújulva. Azt ígérik: bár most a konyhában nagy a sürgés-forgás, de Húsvétra meglepnek mindenkit.
Borítókép: https://www.facebook.com/kalozbufe/