Egymást ajánlják és a minőséget garantálják a Balatoni KÖR tagjai

Nagy sikerrel zajlik a tavaly ősszel életre hívott Balatoni KÖR Gasztro Piknik. A KÖR tagjai tematikus helyszíneken mutatják be és ajánlják a vendégeknek saját, és persze egymás termékeit. A következő állomás Köveskál lesz, majd a sorozatot szimbolikus helyszínen, a Balaton közepén zárják május elején. Mindeközben javában készül a "Kóstold körbe" idei kiadvány, amely útbaigazítást ad a vendégeknek, hogy melyik településen, milyen gasztronómiai élményben lehet részük.

Bebizonyosodott, hogy van igény az egész éves Balatonra – az eddigi Gasztro Piknik állomásokon szép számmal vettek részt a vendégek – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak a Balatoni KÖR alelnöke. Tóth Balázs kifejtette: a tavaly ősszel, Sümegen indított gasztronómiai sorozaton való részvételre szinte senkit nem kellett győzködni, örömmel csatlakoztak hozzá a vendéglátósok. Hozzátette: a következő helyszín Köveskál, majd május elején a tó közepén, egy kompon vendégelik meg a Balatonra látogatókat. Elárulta azt is: lesz folytatás, már most tervezik a következő esztendő Gasztro Piknik sorozatát.

Fotó: https://www.facebook.com/balatonikor

Tóth Balázs úgy fogalmazott: a nyári időszakban a Balaton köszöni jól van és működik, hiszen rengeteg vendég érkezik a tó mellé. Nekik szeptembertől következő év májusáig kell különleges programokat szervezni.  Kitért arra is, hogy idén a Balatoni KÖR a történetének legnagyobb létszámú tagbővülésén ment keresztül. A taggá váláshoz egy nagyon komoly kritériumrendszernek kell megfelelni, de ezen felül a legfontosabb, hogy olyan tagok legyenek egymás mellett, akik hasonlóan gondolkodnak az egész éves Balatonról. Tóth Balázs szerint így a Balatoni KÖR nem csupán egy szakmai közösség, hanem egy baráti társaság is egyben.

Fotó: https://www.facebook.com/balatonikor

Tóth Balázs beszélt arról is: az idei esztendőben is megjelentetik a “Kóstold körbe” címet viselő kiadványt, melyben a Balatoni KÖR tagjai szerepelnek. Szerinte a tájékoztató térkép legfőbb célja, hogy útmutatót adjon a Magyar Tengerhez érkező, és a gasztronómiára nyitott vendégnek, ugyanakkor küldetése, hogy olyan helyeket szerepeltessen, melyeknek minőségét maga a Balatoni KÖR szavatolja.

Borítókép: https://www.facebook.com/balatonikor