Balatoni KÖR Gasztro Piknik nyitja a tavaszt Balatonfüreden

Újabb állomásához érkezik március első hétvégéjén a 2018 őszén életre hívott Gasztro Piknik sorozat, a Balatoni KÖR szervezésében. A KÖR tagjai azzal a nem titkolt céllal kezdtek bele a kulináris "road show"-ba, hogy megmutassák: a klasszikus nyári szezonon túl is élményeket, szolgáltatásokat, gasztronómiai különlegességeket nyújt a Balaton. Füreden most az eddiginél még nagyobb attrakcióval és még több szolgáltatóval várják a vendégeket.

Várakozáson felüli a BalatoniKÖR Gasztro Piknik programsorozata – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak a Kalóz Strandbisztró alapítója. Nagy-Golyán Nikoletta kifejtette: a mostani az első igazi tavaszi hétvége, amely teljesen másfajta hangulatot hoz majd, mint amit az előző állomásokon tapasztalhattunk. Hozzátette: nagyon izgalmas kihívást jelent a vendéglátóknak, hogy a saját bisztrójukon,  vendéglőjükön kívül készítik el az ételeket.  Itt azáltal, hogy fizikailag is egymás mellett állnak, folyamatosan kóstolnak, beszélgetnek, és segítik egymás munkáját.

Nagy-Golyán Nikoletta emlékeztetett: a BalatoniKÖR vezérelve, hogy egymást ajánlják a tagok, és ez az összefogás érezhető a Gasztro Piknik rendezvényein is. A Kalóz Strandbisztró vezetője elárulta: a következő állomás Köveskál lesz. Itt teljesen megváltozik majd a koncepció, ugyanis nem egy központi sátorban várják majd az érdeklődőket, hanem a helyi vendéglátósok fogadják saját helyszíneiken a KÖR tagjait és persze a látogatókat. Nagy-Golyán Nikoletta hozzátette: terveznek még egy nagy gasztronómiai attrakciót a tavaszi szezonban, de ez egyelőre meglepetés, ezért részleteket nem árulhat el.

Nagy-Golyán Nikoletta kitért arra is, hogy már ők is javában készülnek a Kalóz Strandbisztró áprilisi nyitására.  Nagyon izgalmas ételekkel és új alapanyagokkal bővülnek. Megváltozik a bisztró burger lapja, és leveskülönlegességekkel is várják majd a strandolókat, kerékpározókat, nem utolsó sorban vitorlázókat.

Végül elárulta: azon dolgoznak, hogy a Kalóz Strandbisztró egész éves nyitvatartással, a téli hónapokban is a vendégek rendelkezésére állhasson. Így váltana a strandbüfé  – ahogyan fogalmazott – „2.0-ról 3.0-ra”.