Az aktív kikapcsolódásra vágyókat szólítja meg Balatonfűzfő

Kerékpárutat létesítenek, sétányt fejlesztenek, parkosítanak és parkolót is építenek Balatonfűzfőn. A cél, hogy az odalátogatók minél inkább ki tudják használni a település adta lehetőségeket. Mindemellett szálláshely-fejlesztésbe kezdtek, így még több vendéget tud fogadni a település.

Az odalátogató turisták kiszolgálása határozza meg a fejlesztés irányát Balatonfűzfőn – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak a település polgármestere. Marton Béla kifejtette: a legfőbb beruházás most a kerékpárút fejlesztése, melyre mintegy kétszáz millió forintos pályázati forráshoz jutottak. A fejlesztés keretében egy kilométerrel meghosszabbítják a sétány mellett futó kerékpárutat, emellett parkosítanak, és fákat telepítenek.

A polgármester szerint a biciklisek körében ez a szakasz igen kedvelt – olyannyira, hogy csodaszakasznak szokták nevezni. A beruházás része még parkolók létesítése, valamint elektromos töltőállomás kiépítése.  A tervek között említett egy új szolgáltatás bevezetését: a kerékpáros kabinok létesítését, melyben együttműködnek a Magyar Kerékpáros Szövetséggel.

Marton Béla hozzátette: szálláshelyeket is fejlesztenek. A strand közelében apartmanokat alakítottak ki, emellett a Fűzfő Motel rekonstrukcióját is elvégzik, valamint egy régi, használaton kívüli közel száz férőhelyes négycsillagos szállodát hamarosan megújítva adnak át a vendégeknek. A polgármester emlékeztetett: a tavalyi esztendőben a strandra koncentráltak.

Marton Béla szerint a település fontos szereplői a vitorlázó közösség tagjai. Olyan programokat terveznek, és szerveznek ugyanis, amellyel megnyitják a látogatók előtt a kikötőiket. A polgármester ezek között említette a pálinkafesztivált, a koncerteket, főzőversenyeket valamint a Süllő Kupát.