Új korszak kezdődik Badacsonyban – indul a Gasztrohegy

Október első hétvégéjén rendezik meg idén először a Badacsony nyitva koncepció keretében tervezett közös programsorozatot a badacsonyi vendéglátósok, és borászok. Mostantól hét hétvégén keresztül várják az év 365 napjában nyitva tartó helyek, különböző tematikus programmal a látogatókat.

Októbertől áprilisig a Gasztrohegy programsorozat keretében mutatják be a helyi vendéglátósok a környék azon arcát, amelyet a csupán nyaraló balatoniak kevésbé ismernek.  A vulkanikus borokhoz helyi alapanyagokból készített  izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, kortyról-kortyra,  lépésről lépésre Badacsonyt. Az ismert borkóstolóktól ez a sorozat legfőképpen abban különbözik, hogy nemcsak egy, hanem akár 9 helyen kóstolhatunk meg egy-egy különböző fogást – közben pedig szinte észrevétlenül feljuthatunk a (hegy)csúcsra. “Kalandozz gyalog, vagy a gasztrobusszal és járd be a hegyet, az előételtől a desszertig!” – mondják a vendéglátók, akik október első hétvégéjén meg is mutatják, mire gondoltak pontosan. Október 5-6-7-én a szőlő lesz a tematika

 

 

Október 5-6-7. Minden, ami szőlő
November 23-24-25. Halak a hegyen
December 28-29-30. Év végi disznóságok
Január 25-26-27. Nagyvadak a hegyről
Február 22-23-24. Gasztrofarsang
Március 22-23-24. Felszáll a füst
Április 12-13-14. Lávakő hétvége

 

 

Laposa Bence badacsonyi borász,  a Balatoni KÖR elnöke, a Laposa Birtok vezetője korábban portálunknak kifejtette: elengedhetetlen az egész éves Balaton koncepciójának erősítése, hiszen egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy ne csak a nyári szezonban szolgáljanak programokkal az odalátogatóknak. Tavaly indították útjára a “Badacsony nyitva” elnevezésű akciót, melynek lényege, hogy több helyi vendéglátó amellé tette a voksát, hogy minden hónapban nyitva tart. Ebben az esztendőben új tagok is csatlakoztak a küldetéshez,  az idén nyártól újra nyitott legendás St Orban Étterem, valamint a rizapusztai Tölgyes Kúria is az év 365 napjában várja a látogatókat.

 

 

Tölgyes Kúria
Bonvino Borbár
Borbarátok Vendéglő
Istvándy Borműhely
Tilia Borvendéglő
Pláne Badacsony borterasz
St. Orbán Étterem
Laposa Birtok
Kisfaludy-ház