Türelmet, alázatot igényel az idei Évadnyitó győztes hajója

Az idei szezonban hajót cserélt a Black Jack csapata, ugyanakkor az elmúlt öt évben használt SL 33-as katamarán nevét nem engedik el, és New Black Jack néven új kéttestűvel szelik a habokat. A név megtartása és az alázat az új hajó felé szerencsét hozott, hiszen az első nagy verseny, az Évadnyitó BEFLEX Nagydíj győztese a Roland Gäbler vezette hajó lett.

Tudatosan törekedtek arra, hogy az arculat hasonló legyen a régihez, így a laikusok ugyanúgy egy fekete kéttestű hajót látnak suhanni a vízen, mint az előző öt évben – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak a Black Jack csapatának vezetője. Nagy R. Attila felidézte: tavaly ősszel született meg az elhatározás, hogy hajót cserélnek. Az elnevezés pedig onnan ered, hogy végig „New Black Jack” projektként nevezték egymás között a váltást, így amikor kiderült, hogy Svájcból éppen egy fekete Decision 35-öst sikerül megszerezni, nem is volt kérdés, hogy New Black Jack lesz a neve.  A katamarán 2016-ban már nyert Svájcban tókerülőt, és többször megverte a kétszeres Kékszalag győztes Saframot.

Fotó: https://www.facebook.com/BlackJackSL33/

Nagy R Attila Rozsda beszélt arról is, hogy óvatosan álltak az idei évadnyitóhoz. A mostani versenyre – ahogy fogalmazott – edző üzemmódban érkeztek, ezért is voltak fent az edzővitorlák. Hozzátette: a siker egy jó rajtnak tudható be, úgyhogy nagy következtetéseket nem vonna le belőle.  Nagy R Attila kitért arra is, továbbra is Roland Gäblerrel mennek, de a felkészülésben segít nekik Nathalie Brugger háromszoros olimpikon katamarán versenyző is. A következő hetek, hónapok programja a két külföldi szakember vezetésével telik majd – tette hozzá.

Fotó: https://www.facebook.com/katamaransuli/

Nagy R Attila beszélt az idei táborszezonról is. A helyek nyolcvan százaléka már betelt a Katamarán Suliban. Szerinte ebből is látszik, hogy a több testű vitorlázásra a gyermekek körében is van igény.  Javában készülnek a június 6-ai GoBoating napra is, ugyanis céljuk, hogy minél több környékbéli lelkes fiatalnak megmutassák a katamaránozás rejtelmeit.  Hozzátette: nem zárkóznak el attól sem, ha valaki hosszabb távon versenyezne velük, akár kisebb hajón, akár a New Black Jack fedélzetén.

Borítókép: https://www.facebook.com/BlackJackSL33/