Levendulás sör és egy kis Costa Rica Tihanyban

Egyre többen ismerik meg, és válnak szerelmesévé a helyi védettséggel bíró Tihanyi Levendulás Sörnek. Évekkel ezelőtt indult útjára a különlegesség, melynek küldetése nem kisebb, minthogy a habos ital piacán is helytálló, igazi balatoni kuriózumként kerüljön a fogyasztók elé. Idén a Legendás Ház újabb attrakciót tervez, helyben pörkölt Costa Rica-i kávékülönlegességekkel várják az oda betérőket.

Őrült ötletnek hangzott, hogy sörbe levendulát tegyenek – emlékezett vissza a kezdetekre a vitorlazzitthon.hu-nak a Tihanyi Legendás ház egyik tulajdonosa . Illisz László szerint ugyanakkor a kísérlet sikeresnek bizonyult. Megszületett a Tihanyi Levendulás Sör, ami elnyerte a településvezetés tetszését, és ezáltal a helyi védettségű termék címet. Hozzátette: csak és kizárólag tihanyi területen termesztett levendulát használnak.

Illisz László beszélt arról is, hogy két évvel ezelőtt óvatos próbálkozással kezdtek bele a Tihanyi Kézműves Sörfesztivál szervezésébe. A rendezvényen fontosnak tartották, hogy  – a minőségi sörkülönlegességek mellett –  a sörfogyasztással, az előállítással kapcsolatos előadások, kulturális programok, koncertek is megjelenjenek a látogatók előtt. A tavalyi esztendőben már nagyobb léptékben, több főzdével indultak neki július második hétvégéjének, idén pedig a már szinte hagyományosnak mondható rendezvény még több kiállítóval és programmal várja majd az érdeklődőket.

A ház alapítóinak kezdetben is az volt a céljuk, hogy olyan szolgáltatást nyújtsanak, ami Tihanyban még nem volt. Éppen emiatt válhatott a Legendás Ház egyfajta „kulthellyé” a Balatonon. Illisz László elárulta: az idei esztendőben újabb attrakcióval készülnek – helyben pörkölt, Costa Rica-i ültetvényekről származó kávékülönlegességgel várják majd a látogatókat. A termesztővel folytatott levelezés során kiderült, hogy a gazda valójában Magyarországról származik, így ismét bebizonyosodott: minden út Tihanyba vezet.