Letölthető a Magyar Turisztikai Ügynökség COVID-Kézikönyve

Megjelent a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiadott kézikönyv, mely a koronavírussal kapcsolatos útmutatást hivatott nyújtani a szállásadóknak, vendéglátósoknak, valamint az attrakciókat üzemeltető szolgáltatóknak. A dokumentum összefoglalja a főbb tudnivalókat a koronavírusról, valamint bemutatja az újranyitáshoz szükséges legfontosabb teendőket, amellyel biztonságos és élhető környezet teremthető mind munkatársak, mind vendégek számára.

A turizmus fokozatos újraindításával a szálláshelyeken, a vendéglátóipari egységekben, és a különböző attrakcióknál naponta ismét egyre nagyobb számú vendég fordul meg, akik igénybe veszik a kínált szolgáltatásokat, kapcsolatba kerülnek a kiszolgáló személyzettel, a többi vendéggel. Ezért mind a munkatársak, mind pedig a vendégek szempontjából A Magyar Turisztikai Ügynökség összegyűjtötte azon szempontokat, melyek a legfontosabbak lehetnek, hogy a fertőzés tovább terjedését megakadályozva, mégis megfelelő színvonalú szolgáltatást tudjanak nyújtani, és a vendégélmény is, az adott körülmények között, a legteljesebb legyen.

A dokumentum nem kötelező jellegű szabályok felállítását célozza. A vendégeket fogadó vagy kiszolgáló helyszínek mindegyikén a szolgáltatás jellegéből fakadó speciális szempont- és előírás rendszer érvényes, működésüket hatályos jogszabályok mellett végzik, szabályozott körülmények között. A javasolt intézkedések felsorolása segítséget nyújthat, de a hatályos – és a veszélyhelyzetre tekintettel rendszeresen felülvizsgált – közegészségügyi, higiénés és egyéb hatósági rendeletek, szabályzókat természetesen nem írja felül, nem előzi meg. A kézikönyvet folyamatosan frissítik.

A szálláshelyeknek és vendéglátóipari egységeknek készült kézikönyv itt olvasható,  az attrakciók üzemeltetői és szolgáltatók részére írt változat pedig  itt érhető el.