Kulináris kalandra hív a Kishegy

A balatonlellei borászok és vendéglátósok immáron második alkalommal rendezik meg a Kishegyi Kortyok és Falaton elnevezésű rendezvényt, melynek célja, hogy megmutassa a páratlan szépségű panorámát és persze a dél-balatoni gasztronómia különlegességeit a vendégeknek.

Kinyitják az éttermeket és a pinceajtókat, környékbeli vendéglősöket, borászokat, cukrászokat hívnak, hogy egy helyen, a Kishegyen minden megkóstolható legyen, ami a térségben fontos – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak Pócz József. A borász kifejtette: úgy érzi, hogy mostanra a Dél-Balaton is kezdi utolérni az Északi parti vendéglátást, köszönhetően az egész éves rendezvényeknek.

Fotó: https://www.facebook.com/hellobalatonlelle/

A Pócz Pincészet vezetője beszélt arról is, hogy a Kishegyről szenzációs látvány, a Tanú-hegyek látványa tárul a látogatók elé.

Fotó: https://www.facebook.com/hellobalatonlelle/

Pócz József kitért az idei évi kilátásokra is. Szerinte az évjáratról még korai lenne nyilatkozni, viszont az elmondható, hogy különösebb kár eddig nem érte a szőlőt, ugyanakkor az év eleji aszály az új telepítéseknek nem tett jót. A borász szerint 2018 összességében egy jó évjárat volt, és szép borok születtek főleg a vörös és illatos fajtákból.

Borítókép: https://www.facebook.com/hellobalatonlelle/