Kézműves péksütemény mellé életérzés Balatonfüreden

Az idei esztendőben a Péklány Kézműves Pékség alapítója, és tulajdonosa kapta Balatonfüreden az év turisztikai vállalkozója díjat. A Péklányt 2017 őszén nyitotta meg Zeliska Orsolya, akinek célja a minőségi péksütemények bemutatása mellett fontosa célja volt, hogy közösséget is építsen a városban. A mostani elismerés pedig megerősítette abban, hogy igenis fontos az összefogás.

Az büszkeség mellett feladatot és kötelességet is ad az év turisztikai vállalkozója elismerés – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak Zeliska Orsolya. A Péklány Kézműves Pékség tulajdonosa emlékeztetett: minden egy, a férjétől ajándékba kapott házimalommal kezdődött öt évvel ezelőtt. Ezzel kezdte el fejleszteni tudását, melyből aztán egy blog született. Az otthoni őrlés és kenyérsütés szakirodalma ugyanis mind a mai napig hiánycikk – tette hozzá.  Ebből a szerelem-hobbiból született meg legvégül a balatonfüredi kézműves pékség.

Zeliska Orsolya szerint a kézműves , és minőségi alapanyagokból sült pékárura az év tizenkét hónapjában szükség van, éppen ezért nem is volt kérdés, hogy egész évben nyitva tartó üzletbe kezdenek. Ez a koncepció sikeres is, hiszen évszaktól függetlenül minden nap egymásnak adják a vásárlók a kilincset.

Zeliska Orsolya az év turisztikai vállalkozója díj elnyerését hatalmas elismerésnek tartja, ugyanis egy szakmai közösség, a helyi vállalkozók állítják a jelölteket. Ugyanakkor – tette hozzá – a büszkeség mellett kötelezettséget is jelent az elismerés.  A Péklány Kézműves Pékség tulajdonosa szerint ma már egy vendéglátóhelynek a minőségi alapanyagok felhasználása, a jó termékválaszték szinte alapkövetelmény, innen lehet tovább építkezni.  Zeliska Orsolya úgy látja: fontos egy vállalkozásnál az emberközeli kommunikáció, ami nem lehet túl tolakodó, de ne is legyen túl kevés.

 

Zeliska Orsolya a város év vállalkozója cím viselőjeként mindenképpen erősíteni szeretné a helyi vállalkozói közösség összefogását annak érdekében, hogy még színvonalasabb szolgáltatásokkal, és kínálattal várják a Balatonfüredre érkezőket.  A Péklány Kézműves Pékségben pedig az idei cél az üzlet kapacitásának és áteresztőképességének növelése. Mindezt úgy kell elérni , hogy a technológián, az alapanyagokon és a termékek minőségén nem változtatnak – hangsúlyozta a vállalkozó.