Helyi művészek alkotásai a Vasút ART-on

Immáron tizenkettedszerre nyitotta meg szimbolikus kapuit a Vasút ART Balatonalmádiban. Ezúttal kizárólag Balatonalmádiban élő vagy a településhez kötődő fotósok munkái láthatóak.

Balatonalmádiban 2013-ban avatták fel a VasútARTjáró-t.  A vasútállomáshoz vezető úton az érdeklődők azóta a városban élő, vagy onnan  elszármazott alkotómesterek olajfestményeivel, digitális fotóival, grafikáival  és akvarelljeivel találkozhatnak. A tárlatok félévente cserélődnek , júniustól decemberig képzőművészek alkotásait, decembertől a következő év nyár elejéig helyi fotósok munkáit állítják ki. Az idei esztendőben  – a korábbi évekhez hasonlóan –   “Az én Almádiáim” címmel rendezett kiállításon huszonkilenc alkotó több mint hetven fotója látható. Asztrofotók, fotónegatívok és természetfotók mellett a Kékszalag verseny vagy az egyik helyi pékség kemencéjének felújítása is megjelenik a tárlaton, amelyen helyet kapott több tájkép, valamint egy képriport az egykori káptalanfüredi kertmoziról.

 

Fotó: Penovác Károly/Napló

 Jáger István grafikusművész, a VasútARTjáró egyik művészeti vezetője kifejtette: ezúttal is meghatározott szempontok szerint válogattak. Hozzátette: fontos céljuk, hogy a kiállítások színvonala évről évre emelkedjen. Egyébként a felhívásra egyre többen jelentkeznek és mind több művész küldi be alkotásait.

Kiemelt kép: balaton-almadi.hu