Felpörgetik a telet a lellei BL Yacht kikötőben

Jégpálya, szauna (a lehető legnagyobb merülő medencével, a Balatonnal), Téli Vitorlás versenysorozat, karácsonyi vásár, Mikulással való hajózás a Luszi fedélzetén és persze adventi Gasztro Piknik. Nemhiába mondja Balatonlellén a BL Yachtclub csapata, hogy a Balaton Télen Nyáron Menő. Ezt a decemberi hétvégéken be is bizonyítják. Tóth Balázzsal a BL Yachtclub&Apartmens vezetőjével beszélgettünk.

A téli szezon kicsúcsosodása december első hétvégéje Balatonlellén, ahonnan eredetileg a Balatoni KÖR Gasztropiknik sorozat évekkel ezelőtt elindult – mondta el a vitorlazzitthon.hu-nak Tóth Balázs. A BL Yachtclub &Apartments vezetője, a Balatoni KÖR alelnöke kifejtette: az Adventi hétvégén a lehető legváltozatosabb programokkal várják az érdeklődőket. “Vízen, jégen, földön – talán most a levegőbe nem megyünk” – fogalmazott.

Fotó: BL Yachtclub & Apartments

Tóth Balázs beszélt arról is, hogy a Balaton számukra egy élettér. Amellett, hogy azon dolgoznak, hogy minél több látogató érkezzen hozzájuk, kiemelkedő fontos számukra a helyben élők és környékbeli településeken lakók kiszolgálása is. Éppen ezért az idei esztendőben úgy határoztak, hogy a balatonlellei lakcímkártyával rendelkezők térítésmentesen vehetik igénybe a jégpályát a BL Kikötőjében. Az adventi hétvégén a Mikulás Regattával kezdetét veszi az idei Téli Vitorlásverseny-sorozat is Balatonlellén.

Fotó: BL Yachtclub & Apartments

Tóth Balázs elmondta: minden évben nagyon vegyes a csapat. Eljönnek a profi, sokat látott, sok versenyt megnyert vitorlázók, ugyanakkor megjelennek azok azok is,  akik éppen itt kezdenek belekóstolni a vitorlázásba, itt érzik meg a versenyzés ízét.  Kitért arra is, hogy az idei évben indul egy olyan csapat, amelynek tagjai éppen Balatonlellén egy korábbi téli versenyen ismerkedtek meg, és idén már egy hajóban versenyeznek.

Fotó: Vitorlázz Itthon 

Tóth Balázs beszélt arról is, hogy az idei évben jubileumot is ünnepelnek, hiszen immáron az ötödik éve rendezik meg a karácsonyi vásárt a kikötőben. Kifejtette: csak és kizárólag értéket teremtő kézműveseket hívnak, akik ritkaságszámba menő termékeket állítanak elő és értékesítenek.

Balatonlelle ad otthont az Adventi Gasztropikniknek is, ahol a Balatoni KÖR tagjai különlegesebbnél különlegesebb ételekkel, borokkal és pálinkával várják a hozzájuk betérőket.

Borítókép: Vitorlázz Itthon