Egy út vége és egy új kezdete

Igaz akkor még nem hivatalosan, de az ismerősöknek már Balatonlellén, az Adventi Gasztropikniken jelezte Szilágyi Lajos: bezár a Villa Gréta. A jelzés után jött a hivatalos bejelentés, és persze a találgatás, hol kóstolhatjuk újra a híressé vált Villa Grétás Süteményeket.

“Végleg búcsúzunk a helytől, de Tőletek remélhetőleg csak néhány hónapra.  Máshol és máshogy, de folytatjuk! ” – olvasható a Villa Gréta Facebook oldalán.

Fotó: Facebook/villagreta

A Szilágyi család azon elhivatott balatoni vendéglátósok közé tartozik, akik – akárcsak a szigligeti Villa Kabala üzemeltetője Fölföldi Péter és párja, vagy akár Tóth Balázs a BL Yacht ügyvezetője – hátrahagyva a város(ok) zaját, és nem utolsó sorban addigi hivatásukat a Balaton partját, és az egész éves nyitvatartást választották. A Villa Gréta alapítói ugyanakkor most úgy határoztak: váltanak. De hogy merre visz az utuk, és ezáltal a mi utunk keresvén a Szilágyi Ágnes finomabbnál finomabb házi készítésű süteményeit, még csak találgathatunk. Egy biztos, kissé távolabb kell majd őket keresnünk a tömegturizmustól, és ahogy Lajosék sejtelmesen fogalmaznak a következőkre számíthatunk jövőre: ” a Balaton egyik legszebb panorámájában gyönyörködsz egy kényelmes székben vagy egy babzsák fotelben, miközben Ági nagy adag szeretettel készített sütijében fedezed fel az ízeket egy pohár hozzáillő balatoni borral a kezedben”.

Információink szerint nem csak a cukrászda fronton, hanem számos más az elmúlt években méltán népszerű vendéglátó gondolkodik váltáson, valamint fejlesztésen. A Laposa-család által vezetett badacsonyi Hableány is például hatalmas változásokon megy keresztül.

 

Egy biztos az eddigi egész éves munkáikat tekintve bizakodva érdemes várni, és minden bizonnyal nem ér majd minket csalódás.