A Dobosi Pincészet egy családi vállalkozás a Balaton-felvidéken. Alapjait a felmenők az 1700-as évek elején tették le a Balatontól 5 kilométerre, Zánka és Nagyvázsony között elterülő, festői szépségű településen, Szentantalfán. A rendszerváltás után Dobosi Dániel kiváló borász és felesége Ilonka, másolhatatlan vendégszeretetével fogta össze és élesztette újjá a családi birtokot. Az öt gyerek közül Bálint és Győző döntöttek a borászat mellett, ma már ők vezetik a vállalkozást. A család jelenleg 24,5 hektár szőlőt művel a borvidéken, főként a Nivegy-völgyben és 1,5 hektárt Balatonfüreden. Pincészetünk a bioborok mellett 100%-os szőlőlevek és szőlőmag termékek termelésével és értékesítésével is foglalkozik. Borainkra egyedi címkéket készítünk – kívánságra cégeknek és magánszemélyeknek egyaránt. A pince mellett kialakítottunk egy borkóstoló helyiséget és borteraszt is vendégeink kiszolgálására és termékeink bemutatására. Vállalkozásunk célkitűzése, hogy megismertessük vevőinkkel termékeinket, elkötelezettségünket a biotermékek és a minőség iránt, mint több generáción átívelő értékrendet. Borainkat ajánljuk igényes vinotékák, illetve szállodák és vendéglátó egységek részére is. Nyitva tartásunk: Egész évben hétfőtől szombatig 08-18 óra között.