Hableány degusztáció – Kortárs koktélvacsora

A badacsonyi Hableány étteremben egész hétvégén Kékszalag ajánlattal készülnek, és kóstolható a Kéknyelű legújabb évjárata is, illetve július 23-án, este 18:00-tól egy degusztációs koktélvacsorát adnak.

Séfük, Ács Ferenc és Fecske Viktor sommelier már egy ideje lázasan dolgoznak, hogy egy olyan degusztációs vacsorát alkossanak meg, ami megmutatja a Hableány konyhájának esszenciáját.

“2 éve költöztünk be ebbe az épületbe, és úgy érezzük, mostanra megtaláltuk a stílusunkat, amit a vendégek is nagyra értékelnek. Kortárs balatoni bisztró konyhát viszünk, hétvégi ajánlatokkal, szezonális hozzávalókkal, sok környékbeli alapanyag felhasználásával. Most mindezt összeraktuk egy 6 fogásos gourmet vacsorába, ahol a fogások mellé koktélokat alkottunk.”

A vacsorát a Hableány Gourmet-sarokban rendezik meg, ahol ezen az estén 20 főt látnak vendégül.

KEZDÉS: július 23. péntek 18:00

JELENTKEZÉS előzetesen a bisztro@hableanybadacsony.hu email címen, előre fizetéssel.

MENÜSOR:
Amuse bouche – Pezsgő, eper, bazsalikom

  • Tapolcai pisztráng, karalábé, miso, kaviár // G’Vine Gin, szőlő, Seventeen
    1724 Tonic
  • Birka gulyás, koriander, citrom // Cotswolds Old Tom Gin, fekete tea, menta
  • Dödölle, mangalica szalonna, salottahagyma // Cognac Fizz – Remy Martin According Royal, Cassis, szóda
  • Keszthelyi tokhal, céklák, mustár // Brill cékla párlat, Mescal San Cosme, J. Gasco Indian tonic, málna
  • Vaddisznó pofa, patiszon, kecsketej, kel // Whisky Sour – Buffalo Trace Bourbon, lime, cukor, tojás
  • Frissítő: Kéknyelű sorbet
  • Fehércsokoládé, pisztácia, citrom // Rum Zacapa, kókusz, kávé

ÁR: 25 000 ft/fő italokkal együtt

// A vacsora csak italcsomaggal megvásárolható, vega és vegán opció ez alkalommal nincs, a menüsor fix

// A vacsora 18 órakor kezdődik, kérjük érkezzetek időben! Időtartama kb 2,5-3 óra