Április 4-5. Gasztrohegy/14. - Füstölgés! –Tavasz. Este még kicsit összehúzzuk a kabátot, de már jó kinn: ezen a hétvégén ideje van egy kis füstölgésnek. Kipakolunk a teraszokra, szenet hevítünk és hagyjuk, hogy a jótékony füst átjárja a halat, húst, zöldségeket.
— GASZTROHEGY 2. évad! —-
Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 10 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.
••• Éld át a Gasztrohegyet! Válassz! ••• (a jegyeket, bérleteket, túra jegyeket a Hotel Bonvino recepciója melletti GASZTROHEGY Info-ponton vásárolhatod meg)
• GASZTROHEGY-jegy • Gasztrohegy pohár + karszalag, mely feljogosít az elektromos busz 2 napos használatára – 1500 Ft
• GASZTROHEGY-bérlet • Kedvezményes, 5 szabadon választott vendéglátóhely Gasztrohegy fogását tartalmazó bérlet egy adott hétvégére + Gasztrohegy pohár + karszalag, mely feljogosít az elektromos busz 2 napos használatára – 11500 Ft // Elővétel: https://tixa.hu/gasztrohegy_badacsony_berlet
• GASZTROKALAND • Exkluzív gasztrotúra bennfentes idegenvezetőkkel, ahol személyesen találkozhatsz a vendéglátókkal.
Tartalma: 5 vendéglátóhely meglátogatása: 5 gasztrohegy fogás+5 pohár bor a fogások mellé + Gasztrohegy pohár + karszalag, mely feljogosít az elektromos busz 2 napos használatára – 16500 Ft
Indul: minden Gasztrohegy hétvége szombatján / Találkozó: 11:30-kor a Hotel Bonvino előtt / Jelentkezés: budavarid@gmail.com
EVENT és időpontok: https://www.facebook.com/events/1199058946944949/
+ A la carte • Természetesen bármelyik vendéglátóhelyre be lehet térni “csak úgy”, gasztrohegy fogásokat kóstolni.
GASZTROHEGY HÉTVÉGE DÁTUMOK: (2019/2020 ősz-tél)
Október 26-27. GASZTROHEGY/8. – Nem HEKK – Halak hétvégéje – Tokhal, harcsa, keszeg, süllő, tengeri halak…Minden, amit a víz ad, az most tányérra kerülhet a szőlőhegyen. Október van, kikötünk, partra szállunk, összegyűlünk. Így indul a Gasztrohegy 2. évada.
November 23-24. GASZTROHEGY/9. – Badacsony szárnyal – Szárnyasok hétvégéje – Hagyományos és nem hagyományos ételeket kerekít séfjeink szárnyaló fantáziája: csirke, pulyka, fácán, kacsa, liba, gyöngytyúk, kakas, galamb a tányéron mindenféle formában. Jól fognak esni a fogások mellé a tartalmas fehérborok!
December 28-29 Gasztrohegy/10. – Nagymamáink receptjei – Minden étteremnek vannak titkos receptjei, minden házigazdának és séfnek van nagymamája, egy írott kis füzettel és sok-sok év tapasztalatával, praktikáival. Megpróbálunk olvasni a sorok között, és amit nem értünk, abba belekérdezünk, hogy valóban olyan legyen a töltött káposzta, vagy a guba, amilyennek a nagyi készítette. Otthonos lesz!
Január 18-19. Gasztrohegy/11. – Vadászidény – Badacsonyban nemcsak szőlő van: az erdőkből télen előjönnek az ott élő vadak is. Őz, szarvas, vaddisznó kerül a tányérokra, bogyókkal, borokkal, ahogy kell. Tavaly nagy sikere volt, idén új ételekkel repetázunk.
Február 15-16 Gasztrohegy/12. – Disznóságok – Ez az a hétvége, amihez nincs mit hozzáfűzni. Disznótoros, füstölt illat, friss portékák a disznóvágás után, még az is lehet, hogy a borok mellé a pálinka is előkerül. Kint a deres Badacsony, bent cserépkályha, idő, pihenés, falatozás. Hogy legyen energia tovább sétálni!
Március 14-15. Gasztrohegy/13. – Húshagyó kedv – Zöldségek és sajtok hétvégéje – A böjt ideje ez, de mi gazdagon készülünk rá. Olyan ételeket kerekítünk sajtokból, tésztákból, és sok-sok zöldségből, hogy bárki jóllakik velük. Séfjeink fantáziája szárnyal, és a vegetáriánusok is igazán elemükben érezhetik majd magukat, de a húsevők is meglepődhetnek.
Április 4-5. Gasztrohegy/14. – Füstölgés! –Március. Este még kicsit összehúzzuk a kabátot, de már jó kinn: ezen a hétvégén ideje van egy kis füstölgésnek. Kipakolunk a teraszokra, szenet hevítünk és hagyjuk, hogy a jótékony füst átjárja a halat, húst, zöldségeket.
RÉSZTVEVŐK:
Hableány
Laposa terasz
Pláne Badacsony
Bonvino Borbár
Kisfaludy ház
Tilia Borvendéglő
Istvándy Birtok és Borműhely
Borbarátok
Tölgyes kúria
Vánkos
Szállások, tippek: Hotel Neptun, Borbarátok, Hotel Bonvino, Vánkos, Villa Sandahl, Óbester, Villa Kabala, Csendes Dűlő Szőlőbirtok Vendégház
Utazás:
Gasztrobusz (karszalaggal vehető igénybe): 11:30-20:00-ig minden félórában indul a Hableány és a Pláne Badacsony közti térről.
MINDEN EGÉSZ órában: ›› Hableány/Pláne Badacsony borterasz/Hotel Bonvino/Tilia Borvendéglő ›› Istvándy Birtok és Borműhely ››› Kisfaludy-ház ›› Laposa Birtok ›› Hableány (12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00)
MINDEN FÉL órában: ›› Hableány/Pláne Badacsony borterasz/Hotel Bonvino/Tilia Borvendéglő ›› Istvándy Birtok és Borműhely ››› Borbarátok Vendéglő ›› Tölgyes Kúria ›› Vánkos ›› Borbarátok Vendéglő ›› Hableány (11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30, 17:30, 18:30, 19:30)
BADACSONY TAXI: 06306026963
Badacsony
Nincs időpont