Yacht Egylet Gyenesdiás (YEGy Kikötő és Klub)

Elérhetőségek

Cím: Gyenesdiás, Vitorláskikötő, Magyarország
GPS: 46° 45’" N lng: 17° 17’ E
Mobil: 06304421137
E-mail cím: info@yachtegylet.hu
Honlap: http://yachtegylet.hu/

Információk

Kikötőhelyek száma: 116
Vendéghelyek száma: 3
MInimális vízmélység: 155
Kikötőmester: Németh László
Telefonszáma: 06304421137

Kikötő bemutatása

A  kikötő rendelkezik hullámtörő mólóval, amely védelmet biztosít 5 Beaufort szélerő felett is. A kikötő bejárat délfelé kissé nyitott, ám az innen érkező szelek és hullámok csak a kikötő medence egy részén okoznak mérsékelt vízmozgást.

A kikötő 75%-a védett viharos időjárásban is. A kikötő a Balaton közepes vízállásánál minden irányból megközelíthető legfeljebb 180 cm merülésű hajóval. A kikötő belsejében a vízmélység mindenhol eléri, vagy meghaladja ezt a szintet. A hajók partfalhoz, vagy mólókhoz köthetők a hátsó rögzítés cölöpökre kötéssel lehetséges.

Megközelítés

A nyugati medence északi partján található. A kikötőt megtalálni nem könnyű, csak közelről látszik a keskeny bejárat, távolabbról a nádasba olvad. Jó tájékozódási pont a szomszédos gyenesi Játékstrand és a kikötőben álló vitorlások árbocai. A bejáratot négy bója jelzi, fontos, hogy az általuk kijelölt folyosó közepén tartsuk a hajót, mert a nádas közelében alacsony a víz. A bejáratban iszaplerakódás nehezítheti a bejutást, emiatt 160 cm-nél nagyobb merülésű hajóval 90 cm-nél kisebb vízállás esetén érdeklődj a kikötőmesternél. A kikötőben állomásoznak 180 cm merülésű hajók is. A vendéghelyek a két vízbenyúló móló végén találhatóak.

Bővebben

Kényelem

  • WC,zuhany
  • Elektromos csatlakozás
  • Víz a kikötőhelyen
  • Sólya
  • WIFI
  • Játszótér
  • Közösségi tér (klub,társalgó)

Panorámakép