Valósítsd meg az álmaid! – Ingyenes, vitorlázást népszerűsítő napot tartanak nőknek Balatonfüreden a Kékszalag PORT-ban

A Nemzetközi Vitorlás Szövetség, a World Sailing az idei esztendőben ismét meghirdette Nemzetközi Olimpiai Bizottság Fejlesztési Alap által támogatott Steering the Course elnevezésű kampányát. A program azzal a céllal indult két évvel ezelőtt útjára, hogy a vitorlássportban versenyszerűen és szabadidős jelleggel résztvevő és közreműködő hölgyeket bemutassa, valamint világszerte megismertesse a nőket és lányokat a sportággal. Az idei esztendőben május 19-én, a tematikus hét hazai indulásának napján Balatonfüreden egész napos, nőknek, lányoknak szóló ingyenes rendezvényt tartanak, ahol az érdeklődők találkozhatnak a sportág női képviselőivel, valamint a gyakorlatban is kipróbálhatják a vitorlázást ezáltal megvalósíthatják álmaikat.

A nemzetközi kampányhoz kapcsolódva a Magyar Vitorlás Akadémia a Magyar Vitorlás Szövetséggel és a Balaton legújabb kikötőjével, a Kékszalag PORT-al együttműködésben, a tematikus hét nyitónapján ingyenes, vitorlázást népszerűsítő napot tart Balatonfüreden, a Kékszalag PORT kikötőben. Az egész napos programra a szervezők várják a városi és a környékbeli középiskolák női diákjait, tanárait, de nagy szeretettel várnak mindenkit korosztálytól függetlenül, és nem csupán a Balaton térségéből.

(Fotó: Mag Andrea)

A nap első felében a látogatók nyitott kerekasztalbeszélgetéseket hallhatnak, ahol női ifjúsági és felnőtt versenyzők, női edzők, versenyrendezők mutatkoznak be és mesélik el első találkozásukat a sportággal, valamint az azóta a vitorlázástól szerzett élményeiket, emlékeiket. A délután folyamán az érdeklődők a gyakorlatban is kipróbálhatják a vitorlázást, szakképzett női edzők koordinálásával és segítésével.

Én nagyon örülök annak, hogy Magyarország csatlakozott a World Sailing által létrehozott Steering The Course programhoz. Bízom benne, hogy ezáltal minden nőhöz és lányhoz eljut a vitorlázás. Minden nőt és lányt arra bíztatok, hogy próbálják ki a vitorlázást, mert a vízen jó!

-fogalmazta meg a kampánnyal kapcsolatos gondolatait Érdi Mári olimpikon vitorlázó.

(Fotó: Ladányi János)

A nyílt nap elsősorban nem azoknak szól, akik már aktív részesei a sportágnak, hanem azon hölgyeket kívánjuk megszólítani, és ezen a pénteki napon Balatonfüredre, a Kékszalag PORT-ba csábítani, akik még csak most ismerkednek, vagy szeretnének megismerkedni a vitorlázással úgyis, mint élsporttal, de úgyis, mint egy élménnyel. A délelőtti kerekasztal beszélgetések témáit is úgy állítottuk össze, hogy a sportág minél több szereplőjével meg lehessen ismerkedni. A délután pedig a gyakorlaté, a résztvevő hölgyeket, leánygyermekükkel, barátnőjükkel, kolléganőjükkel, vagy akár édesanyjukkal  együtt várjuk a fedélzeten egy vitorlástréningre.

-fogalmazott Szépvölgyi István, a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője.

A Steering The Course programsorozatot 2021-ben hívta életre a World Sailing – Nemzetközi Vitorlás Szövetség. Ennek a már hagyományos tematikus hétnek kiemelt eseménye a női vitorlázás hete, mely a Föld északi féltekéjén egy időben, 2023. május 19-29. között kerül megrendezésre.

Facebook esemény itt elérhető!

Részletes program:

 • 09:30 – 10:00 Regisztráció
 • 10:00 – 10:30 Nők a rajtnál – beszélgetés a női vitorlásversenyzés főszereplőivel
  Virág Flóra, Németh Enikő, Sabján Annamária és Weöres Márti
 • 10:30 – 11:00 Lányok a célban – beszélgetés női ifjúsági vitorlázóinkkal
  Bartos Betti, Fehér Boróka és Fehér Szonja
 • 11:00 – 11:30 Nők a felkészítésben – beszélgetés vitorlásedző hölgyekkel
  Héjj Viktória, Homonay Virág és Weinber Zsófia
 • 11:30 – 12:00 Hölgyek a rendezőhajón – beszélgetés vitorlás versenyrendezőkkel
  Böröcz Berta, Dávid Júlia és Rutai Andrea
 • 12:00 – 12:30 Kötetlen kerekasztalbeszélgetés
 • 12:30 – 13:00 Ebédszünet
 • 13:00 – 13:30 Hajózási  ismeretek – gyakorlati bemutatók
 • 14:00 – 16:00 Vitorlástréning Yacht 2020 típusú vitorláshajókon

(Borítókép: World Sailing)