Újra összefog a Balaton – Balaton Napja

Június első szombatján tartják a Balaton Napját a Magyar Tenger körül, kilenc településen. Ez a nap amellett, hogy a legnagyobb hazai tavunk ünnepe, egyben az idei strandszezon megnyitásának is időpontja. A csatlakozott települések különböző sportprogramokkal várják az érdeklődőket, de ami közös: 14:00-kor a tóba futnak a résztvevők, majd körbe koccintják a Balatont.

Ez a nap a balatoni összetartozás ünnepe – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak adott interjújában Kardos Gábor. A Balaton Napja ötletgazdája kifejtette: eddig nem volt közös ünnepe a tóparti településeknek – ezt a hiányt akarták pótolni, valamint a strandszezon megnyitását tennék hangsúlyosabbá. Kardos Gábor beszélt arról is, célja továbbra is a Balaton közös üzenetének megfogalmazása. Hozzátette: az esemény a balatoni települések saját rendezvénye, melyet a Balatoni Szövetség fog össze, a gasztronómiai oldalát pedig a Balatoni KÖR koordinálja.

Fotó: https://www.facebook.com/BalatonNapja/

Az ötletgazda kifejtette: az idei esztendőben nem jelöltek ki központi helyet, Keszthelyen, és Badacsonytomajban viszont egybe esik a Balaton napja a város napjával. Balatonalmádi idén is, akárcsak az előző évben számos programmal készül, valamint 2019-ben csatlakozott az ünnephez Balatonfüred városa is, mely egyebek mellett kulturális programokkal várja az odaérkezőket – tette hozzá Kardos Gábor.

Fotó: https://www.facebook.com/BalatonNapja/

A Balaton Napjának két közös momentuma – ami egy időben az összes helyszínen egyszerre történik – a tóba futás 14:00-kor, valamint 14:30-kor egy közös koccintás a régió borával, a Balaton Borral.

Csatlakozott települések:

Borítókép: https://www.facebook.com/BalatonNapja/