Újdonságok sokasága – Balatonfüredre ér a Balatoni KÖR Gasztropiknik

Február utolsó hétvégéjén Balatonfüreden tartják a Balatoni KÖR Gasztropiknik sorozat újabb rendezvényét. Az északi parti városban minden eddiginél több vendéglátóegység sorakozik fel, de lesz Balaton BOR előkóstoló, valamint jótékonysági bor árverés. A szervezők a gyermekekre is gondoltak, a minőségi gasztronómia mellett pedig nem kevésbé minőségi zenei csemegékre is számíthatnak a Balaton szerelmesei. Varga Lászlóval a Balatonfüredi Szökőnapi Gasztropiknik szervezőjével, a balatonfüredi Aura Hotel üzemeltetési igazgatójával beszélgettünk.

Idén immáron második alkalommal érkeznek a Balatoni KÖR vendéglősei, borászai Balatonfüredre – mondta el a Vitorlázz Itthonnak Varga László a balatonfüredi Aura Hotel üzemeltetési igazgatója. A Balatoni KÖR tagja kifejtette: tavaly gyakorlatilag egy hét alatt rakták össze a füredi programot , ennek ellenére igen sikeresnek bizonyult a helyszín.

Fotó: Balatoni KÖR

Ebben az évben jobban felkészültek, így elmondható, hogy február utolsó hétvégéjén minden eddiginél több kiállító sorakozik fel a rendezvénysátorban. Jelen pillanatban 18 étterem, 14 borászat, egy pálinkafőzde és egy cukrászda jelentkezett, ugyanakkor még lehet csatlakozni a csapathoz.  Varga László szerint azon felül, hogy egymást ajánlják, egymást erősítik is. Úgy fogalmazott: mindenkiben benne van a kis ördög, hogy a hazai helyszínen még különlegesebbet alkosson. Példaként mondta, hogy a január végi Gasztropiknik után Zamárdiból hazafelé megbeszélték az északi parti kollégákkal: ők is felkötik a nadrágot annak érdekében, hogy megmutassák: az északi parton is lehet szép dolgokat alkotni. Az igazgató szerint ez a jó értelemben vett verseny mindenkiből a legjobbat hozza ki.

Fotó: Balatoni KÖR

Varga László beszélt arról is, hogy a balatoni turizmust nézve kimondható: a hétvégék kilencven százalékban eladhatók, megtelnek a települések. Amikor kellemes, napos idő van, ami alkalmas kirándulásra, még hét közben is érkeznek vendégek, főként, ha minőségi program várja őket a tó körül. Hozzátette: nagyon fontosnak tartják, hogy a Gasztropiknik helyszínein a helyben, vagy környéken élők is megtalálhassák számításaikat a rendezvényeken. Most Balatonfüreden például a kisiskolásoknak hirdettek rajzversenyt, a legjobb rajzokból pedig fényfestést készítenek.  Balatonfüreden több újdonság is lesz: részint megtartják a BalatonBOR premier előtti kóstolóját, ami a résztvevőknek ingyenes. Emellett tartanak egy jótékonysági aukciót, ahol a kiállító borászok és vendéglátósok felajánlják különleges italaikat licitálásra. A befolyt összegből a szervezők a Veszprémi Kórház Gyermekosztályát segítik.

Fotó: BalatonBOR

Varga László elárulta: zenei csemegékkel is készülnek: tartanak egy Dixiland koncertet, de fellép Heinz Gábor Biga valamint a blues zene kedvelői is megtalálják számításaikat.