Természetközeli strandot kap Balatongyörök

Régi-új partszakaszt vehetnek birtokba Balatongyörök vendégei, ugyanis visszakerült a település önkormányzatához az egykori szabadstrand területe. A település vezetése nem egy, a szolgáltatók által túlzsúfolt strandot tervez, sokkal inkább egy parkosított, lidós, sportolásra is alkalmas területet szeretne biztosítani a vendégek számára.

Visszakerült Balatongyörök Önkormányzatához az egykori szabadstrand területe, mely a 70-es években az ifjúsági tábor vendégeinek kiszolgálására épült – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak a település polgármestere. Biró Róbert kifejtette: most, hogy újra birtokba vehették, szeretnék megnyitni a látogatók előtt. A településvezető elmondta: az idei szezonban egyfajta beléptetőrendszerrel működtetik, ami azt jelenti, hogy a bérlettel rendelkezők vehetik igénybe. Szeretnék ugyanis letesztelni a kapacitását, azaz hány vendéget tud kényelmesen kiszolgálni a terület – tette hozzá a polgármester.

Fotó: https://www.facebook.com/Tourinform.Balatongyorok/

Biró Róbert hozzátette: indulnak az őszre tervezett Kisfaludy strandfejlesztési pályázaton remélve, hogy elnyerik a szükséges összeget a fejlesztésekhez.  A területet nem szeretnék szolgáltatásokkal telezsúfolni, inkább meghagynák annak park jellegét, kiegészülve egy homokos partrésszel. A polgármester elmondta: céljuk, hogy a természetközelinek megtartott terület otthont adjon a sportolni vágyóknak is, ehhez segít az ifjúsági tábor szomszédos sportpályája.

Fotó: https://www.facebook.com/Tourinform.Balatongyorok/

Biró Róbert beszélt arról is, hogy az elmúlt egy-két évben elnyert kisebb pályázatok adnak fedezetet a település úthálózatának felújítására és fejlesztésére. Céljuk, hogy a pünkösdi időszakra a jelenleg zajló beruházások megvalósuljanak – tette hozzá a polgármester.

Borítókép: https://www.facebook.com/Tourinform.Balatongyorok/