Télen-nyáron vízen, a Balatonon

Szinte minden típusú vízi eszközt ki lehet próbálni Balatonlellén, a BL Yachtclubnál. A látogatónak amellett, hogy lehetősége van vitorláshajó-bérlésre, engedély nélkül is vezethető elektromos csónak kipróbálására, az idei esztendőtől elindították a Balaton egyetlen egész éves programhajóját. Luszi fedélzetéről csodálhatjuk a balatoni naplementét, délről északra hajózhatunk és segítségével számos gasztronómiai helyszínre juthatunk el a tó körül.

Egyre népszerűbb a Balaton és ezzel párhuzamosan a hajózás is – fogalmazott a vitorlazzitthon.,hu-nak a BL Yachtclub & Apartments vezetője. Tóth Balázs szerint a vitorlásoknál sokkal könnyebben vezethető elektromos csónakok megjelenésével sokkal több emberhez eljutott a vízen járás öröme, ami jót tesz a tónak, valamint a vízi idegenforgalomnak.

Fotó: https://www.facebook.com/bllelle/

A Balatoni KÖR alelnöke beszélt arról is, hogy náluk mindenféle hajót kipróbálhatnak az érdeklődők. Úgy igyekeztek a palettát létrehozni, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő eszközt, legyen szó vitorlázásról, vagy kisebb elektromos csónakról. Az idei esztendőben indították LUSZI nevű hajójukat, mely egész évben, amíg be nem fagy a Balaton üzemelni fog. Tóth Balázs elárulta: már évekkel ezelőtt felvetődött az ötlet, hogy milyen egyedülálló lenne például a tó környéki karácsonyi vásárokba hajóval utaztatni a vendégeket.

Fotó: https://www.facebook.com/bllelle/

Tóth Balázs szerint az látszik, hogy nagy a különbség az őszi-téli-tavaszi és a nyári vendégközönség között. Ugyanakkor egyre gyakoribb az átjárás. Sokan a programok hatására érkeznek a klasszikus szezonon kívül olyanok, akik eddig csak a forró hónapokban látogattak a Magyar Tengerhez.