Sétányt újít, fesztiválokra készül, a Festeticsekre emlékezik Vonyarcvashegy

Az idei esztendőre a strandi sétányokat átalakították, korábban pedig gyermekeknek élményfürdőt, valamint kerékpár-tárolókat építettek Vonyarcvashegyen. Emellett folyamatosan újulnak meg a vendéglátó egységek. A település most, a 2019-es rendezvényeket, nagyobb fesztiválokat készíti elő, melynek nyitánya a XII. Hercegi Mandulás napok.

Éppen a nagy munka kellős közepén vannak, ugyanis zajlik a füvesítés a megújított strandi sétányon – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak Vonyarcvashegy polgármestere. Péter Károly kifejtette: céljuk a szintet megtartani, és lépésről lépésre fejleszteni. Tavaly a gyermekeknek élményfürdőt létesítettek, valamint kerékpár tárolókat építettek. A polgármester kiemelte a helyi vállalkozók aktivitását is. Az elmúlt esztendőben összesen nyolc vendéglátó egység újult meg, idén pedig további kettőt terveznek átalakítani.

Fotó: https://www.facebook.com/vonyarcvashegy.a.balatoni.nyar/

Péter Károly kitért az idei Hercegi Mandulás napokra is, mely a település tavaszköszöntő rendezvénye is egyben. Vonyarcvashegyen volt annak idején Festetics György taverna pincészete és mandulás ültetvénye, neki állítanak emléket évről-évre, immáron tizenkettedik alkalommal. Az idei esztendőben, a gróf halálának kétszázadik évfordulója alkalmából kapcsolódtak a keszthelyi Festetics-napokhoz is.

Fotó: Pálfy Sándor

A polgármester hozzátette: nagyon jó kapcsolatot ápolnak a környező településekkel. Sokszor találkoznak, egyeztetnek és közös beszélgetések keretében döntenek egyebek mellett a pályázatokról. Péter Károly szerint a cél, egymás erősítése.

Borítókép: https://www.facebook.com/vonyarcvashegy.a.balatoni.nyar/