Minden idők legnépesebb Anna-báljára készül Balatonfüred

Idén jelképesen tágítják a teret, vagyis új, szabadtéri helyszínnel bővült a 194. Anna-bál Balatonfüreden. A szervezők célja, hogy a bál az egész város ünnepe lehessen. Természetesen a népszerű szívhalászat ezúttal sem marad el.

1825 július 26-ra nyúlik vissza, ezért az ország egyik, ha nem a legrégebbi bálja az Anna-bál- mondta el a vitorlazzitthon.hu-nak a Balatonfüredi Önkormányzat Kulturális Osztályának vezetője. Cserép László kifejtette: a Horváth-házban, Szentgyörgyi Horváth Fülöp ekkor rendezte meg az első eseményt Anna lánya tiszteletére.

Fotó: annabal.hu

Cserép László hozzátette: az idei év legnagyobb újdonsága visszanyúlik a hagyományra, mely szerint az Anna-bál legyen az egész város ünnepe. Éppen ezért bővítik a helyszínt, a bálozók most birtokba vehetik az Anna Grand Hotel előtti és a Kossuth-forrás közötti területet. Emiatt az újítás miatt, minden idők legnépesebb báljára kell készülni – tette hozzá az osztályvezető. Cserép László elmondta az is, az Anna-bál nem titkolt küldetése, hogy megmutassa a fiataloknak a hagyomány szépségét, és megtanítsa nekik a báli viselkedési szabályokat, öltözködést, illemet.

Fotó: annabal.hu

Az Anna-bálhoz idén is kapcsolódik a népszerű szívhalászat. A hagyomány szerint a férfiak fa szíveket dobnak a vízbe nevükkel ellátva, amit a hölgyek halásznak ki.