Minden hónapra jut rendezvény Balatonfüreden

Balatonfüred városának is kiemelt célja, hogy bemutassa az odalátogatóknak: a klasszikus nyári szezonon kívül is érdemes hozzájuk látogatni. Az őszi programok kialakításakor fontos szempont az is, hogy a helyieknek is szórakozási lehetőséget nyújtsanak. A város büszke arra, hogy továbbra is igényes vendégkört tudhat magának. Az őszi programsorozat volt a Romantikus Reformkor, amit a Füredi Szüret követ, de már most készülnek a november eleji Gáblira valamint a tavaly életre hívott Füred Gasztro Fesztiválra. Böröcz Istvánnal, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnökével beszélgettünk.

Színvonalas programokat sikerült a nyár folyamán lebonyolítani, kulturált és igényes vendégkör érkezett a városba – értékelte az elmúlt hónapokat a vitorlazzitthon.hu-nak Böröcz István. A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke kifejtette:  a szeptember is kiváló időjárási körülmények között telt el, napsütésben sétáltak az egyre népszerűbb Romantikus Reformkori hétvégén is, amit idén egy festőtáborral is kibővítettek. Az októberi kiemelt gasztronómiai rendezvény a Füredi Szüret, a sort pedig novemberben a tavalyi évben először megrendezett Füred Gasztro folytatja – tette hozzá Böröcz István.

Fotó: https://www.facebook.com/balatonfured.hu/

Az elnök kifejtette: céljuk, hogy minden őszi hónapban találjanak a vendégek olyan rendezvényt, ami a gasztronómiához kapcsolódik. Beszélt arról is, hogy a rendezvényeik nem csupán a hozzájuk látogatóknak szólnak, hanem fontos, hogy a helyben élők is magukénak érezzék azokat. A városban szerinte egy kellemes szimbiózis kezd kialakulni a helyben élők valamint az odalátogatók között.

Fotó: https://www.facebook.com/balatonfured.hu/

Böröcz István arra is kitért, hogy örömükre szolgál, hogy egyre több helyi szolgáltató már az év 365 napjában nyitva tart, és mind magasabb színvonalat képvisel. Hozzátette: a szándék ugyanakkor megmaradt: az árakat úgy alakítják ki, hogy bárki számára elérhetőek lehessenek a szolgáltatások. Böröcz István a Balatonfüredi Yacht Klub ügyvezetője beszélt az idei vitorlás szezonról is.

Fotó: https://www.facebook.com/sailingbyc/

Kifejtette: az idei esztendőben az elmúlt évek legszínvonalasabb versenyein, rendezvényein vannak túl. Kiemelte: a 29-es Európa Kupa versenyt, ami nemzetközi szinten is igen fontos megmérettetés volt. A szakember szerint ezek a regatták nagyon jó hatással vannak Balatonfüred turizmusára is.

Boríókép: https://www.facebook.com/balatonfured.hu/