Kutyás élménypark létesül a keszthelyi Balaton-parton

Fonyód és Földvár után, hamarosan Keszthely is megnyitja a partot a kutyások előtt. A déli szabadstrand területén ugyanis 2020-ra elkészül egy olyan élménypark, ahol a fürdőzés mellett számos programmal, versennyel, előadással, nem utolsó sorban vendéglátó egységgel várják a kutyákat, és gazdáikat.

Partmenti terület csak akkor nyílhat meg a kutyák előtt, ha azt az önkormányzat kivonja a fürdőhely kategória alól – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak a kutyabarát.hu alapítója. Sziládi-Kovács Tibor kifejtette: Fonyód és Balatonföldvár után most Keszthelyen is sikerült egy ilyen területet kijelölni, ahová különböző eszközöket, játékokat terveznek a kutyáknak. A gazdáknak szóló vendéglátó egységet pedig az úgynevezett piknik kertrészben hoznák létre. Helyi termelők termékeit gyűjtik majd össze, és azokból kóstolhat a látogató.  Sziládi-Kovács Tibor beszélt arról is, hogy nem csupán a nyári szezonban gondolkodnak, hanem a tavaszi-őszi hónapokban is a partra csábítanának mindenkit kutyásoknak szóló rendezvényekkel, vízi sport játékokkal.

Fotó: https://www.facebook.com/Kutyabarat.hu/

Sziládi Kovács Tibor elmondta: nagy örömükre szolgál, hogy az utóbbi három négy évben ugrásszerűen megnőtt a kutyabarát vendéglátóhelyek száma. Ez ugyanakkor nem véletlen, hiszen egy tavalyi kutatás szerint ma hazánkban a közel hárommillió kutyatartó 20-30 százaléka a négylábú családtaggal közösen tervez pihenést, nyaralást, és célzottan az olyan lehetőségeket keresi, ahova kutyáját is magával viheti.

Fotó: https://www.facebook.com/Kutyabarat.hu/

A kutyabarát.hu alapítója szerint a kutyának a lehető legjobb, ha a gazdájával lehet, így egy vitorlázás alkalmával sem kell otthon hagyni.  Ugyanakkor vízre szállás előtt körültekintőnek kell lenniük a gazdáknak, és hozzászoktatni a négylábú kedvencet a fedélzethez – tette hozzá a szakember.

Borítókép: https://www.facebook.com/Kutyabarat.hu/