Körbevette az IBCC a Balatont

Az idén immáron ötödik alkalommal rendezik meg az IBCC-t, azaz a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupát, kettőszáz-ötven csapat részvételével. Az elmúlt évek történetében volt olyan, hogy szakadó esővel, vagy éppen hajnali fagyokkal kellett megküzdeniük a versenyzőknek. Az mostani tavi körülményeknek megfelelően a legkedveltebb részek az Északi-parton vannak, a Középső- és Keleti-medencében.

Ötven csapat jelenlétével rendezték meg az első IBCC-t öt évvel ezelőtt, 2019-re pedig már 250 csapat vesz részt a versenyen – mondta a vitorlazzitthon.hu-nak Csörgő Tamás. A főszervező kifejtette: a tavalyi esztendő minden szempontból jól sikerült, az idei verseny is kedvező időjárási feltételekkel indult.

Fotó: https://www.facebook.com/ibccbalaton/

Csörgő Tamás elmondta: a csapatok sorsolással, pontosabban számhúzási rendszerben szerezhetik meg a horgászhelyeiket, így a szerencsén múlik, hogy kinek hol kell versenyeznie az egy héten át tartó megmérettetésen. Az idei esztendőben szinte mindenki az Északi-partra szeretett volna kerülni, ezen belül is a Középső- vagy Keleti-medence területeire.

Fotó: https://www.facebook.com/ibccbalaton/

Csörgő Tamás elárulta, hogy tavaly a 198 csapat több, mint ötvenegy tonna öt kilogrammnál nagyobb halat fogott, a balatoni rekordot pedig a 2017-es verseny hozta, huszonhat kilogrammnál nagyobb ponty kifogásával. A főszervező szerint idén a 250 csapat jelentkezésével a jelenlegi adottságokkal, és helyszámokkal elérték a maximumot és elmondhatják: ez a világ legnagyobb pontyfogó versenye.

Borítókép: https://www.facebook.com/ibccbalaton/